När vardagen lunkar på

 
Vilken vardagslunk vi kommit in i! Varje morgon åker Adam till stan med Livia, lämnar på förskolan, åker till kontoret och sitter sedan där och arbetar tills fem-tiden, då han hämtar henne och kommer hem igen, ofta med ett stopp på att handla någon gång under dagen. Samtidigt sätter jag mig och pluggar eller jobbar här hemma i huset. Mest i vardagsrummet, för här kan jag sitta med fötterna i högläge. Mitt egentliga enda graviditetsbekymmer är åderbråck så helst ska jag sitta med benen i högläge så mycket jag kan. I köket och i biblioteket är det lite svårare.
 
Ett par-tre gånger i veckan har jag föreläsningar. Sedan några veckor tillbaka sker all min undervisning online, så jag sitter hemma i soffan och lyssnar på föreläsningar med en kopp te eller kaffe i handen och myser, inte sällan framför en sprakande brasa. Det är mycket sökandes arkiv på nätet och skrivande på datorn, vilket sker från samma plats. När jag är klar redigerar jag bilder eller färgfiler till Adam. Vissa dagar är det något som ska filmas eller fotograferas, och då åker jag in till stan en timme eller två. Annars är jag mest hemma. Vid fem-halv sex loggar jag ut och pysslar hemma istället. Sätter igång en maskin eller tömmer diskmaskinen, så är det klart när familjen trillar in vid halv sex-sextiden.
Jag erkänner mer än gärna att jag i kaffepauserna på mina föreläsningar (vi får 5-10 min paus per timme beroende på föreläsare) ofta sätter mig hos valparna. På luncherna tar jag och Hollie kortare promenader och sedan blir det valpgos. De blir bara härligare och härligare! Just nu kommer tänderna men de har inte brutit igenom än, så någon dag till gör det inte ont när dem bits. Jag tror både jag och Hollie njuter av det! Hon undviker dem redan så mycket hon kan... de börjar bli vilda och leker med varandra innan de däckar i en liten hög.
 
Just nu har vi fungerande och underbara rutiner! En del av mig tror att vårt barn föds när som helst, bara för att bryta det tillfälliga lugn som vilar över hemmet! Vi är i kapp med det mesta, det mesta håller sig ordnat i och med att vi löst det mesta med förvaring och har kommit på olika strategier, så allt bara flyter på och fungerar just nu. Så det är som bäddat för att vändas upp och ner nu när nästa barnets födelsedatum närmar sig!