När veckan rullat igång!

Nu är det tisdagskväll och för andra kvällen i rad har min karl somnat medan han lagt vår dotter. Jag har suttit och skrivit i soffan med en katt och en hund som sällskap. Det har varit jättemysigt! Så såg delar av min dag ut också, förresten. Jag lämnade av Livia coh Adam inne i stan och testade en fototeknik (den ni ser nedan) på min skola innan jag åkte hem och hade redovisning via zoom från soffan med en spinnande katt intill. Skolan är verkligen grymt kul! Jag lär mig så himla mycket och det snurrar i skallen - vad inom detta vill jag specialisera mig på? 
Dagens övning var hur man fotograferar för att kunna undersöka objekt ordentligt. Det låter väl som någonting för mig? I och med pandemin och den förvärrade situationen just nu sker all vår undervisning online så labbarna är frivilliga och görs på egen hand eller i grupper som "umgås annars". Då jag på grund av pandemin knappt känner mina klasskamrater valde jag att göra den här själv. Det var lite svårare men väldigt roligt. Jag kan absolut tänka mig att göra samma sak i studion i framtiden, ta in obejkt och fotografera för olika samlingar eller understökningar.
Medan jag sprängde en ny gräns inom foto tränade Adam på att övervinna sin ovilja att måla! Han tycker verkligen inte om att måla, men sällskap och bra musik (och en höggravid partner i behov av studion om en vecka som inte får göra det) fick honom att göra det ändå. Han rollade, och så körde en av de andra vi delar studion med ett lager med färgspruta. Nu är studion grundmålad. Den blivande byggvårdaren i mig grät när jag kom in och såg färgen de köpt. Men det var så dags då! En aktrylfärg, billigaste möjliga på marknaden. Den ser knappt ens ut att fästa på väggen. Men för endamålet och i den här lokalen får det väl duga... men första lagret är målat och i morgon kör de på med färgsprutan igen, fast med kompressor. Det kommer att gå smidigare och snabbare! Grabbarna passar på mellan filminspelningarna.
 
Och hemma då?
Jag försöker vänja Livia vid att ha toffs. Inte alls poppis. Hon drar bort den så fort hon upptäcker den. Men skam den som ger sig! Jag vill gärna att hon har längre hår, och då måste det ju skötas. Hon har så underbart hår! Lent som silke och ljust uppe men gyllene och aningen vågigt i nacken. När hon kommer på att en toffs hindrar håret från att falla ner i ögonen kommer hon nog att uppskatta det. Just nu gillar hon att borsta håret. Både att jag gör det och att hon gör det själv, och sedan på mig. Oftast borstar ho dock med borstens baksida, så det ger inte så mycket... men övning ger ju färdighet!
 
Jag ser fram emot resten av veckan!