När man kikar in och säger hej!

Nej, det har inte hänt någonting. Eller jo, det har ju hänt massor! Men inget farligt, som hållit mig borta från bloggen. Tvärtom, det har varit fullt upp med studier, jobb och planering! För i helgen förlovar vi oss, jag och sambon. Vi kommer att gå ut och vandra några dagar och avslutar med att fria till varandra i skuggan av mitt favoritfjäll. Då vi väntar vårt andra barn blir det dock på pappret en vigsel. Men det "riktiga" bröllopet blir om några år, på Gotland. Det lät som en enkel och simpel plan, men så är det ju sällan. Allting har verkligen strulat, men inte på ett jobbigt vis utan mer... besvärligt.
 
Planen var så enkel: vi skulle upp och vandra några dagar i min släktby, där det finns ett vandrarhem. Vi tänkte hyra det och ha en liten förlovningsmiddag där efter en kort liten ceremoni och alla (närmaste familjemedlemmarna) kunde enkelt och smidigt bo där, ha knytkallas och mysa ihop i lugn och ro.
 
Problemet?
 
Vart ska jag börja? Att det pågår ett arbete däruppe och att hela vandrarhemmet är uthyrt till en bra bit in på hösten? Tills vi inte kan skjuta på det på grund av väder, graviditet och eventuella hundvalpar. Pågående pandemi. Lösa boenden så att man håller avstånd till varandra. Lösa en mysig plats för en enkel middag och allternativet var att betala catering på en pub eller hyra en bygdegård utan toalett och värme? Oavsett vilket vi valde blev vi plötsligt väldigt begränsade i vad vi kunde göra och hur. Inte alls vad vi ville! Vi såg framför oss något enkelt, mysigt och familjärt, en intim middag och mys med hemlagad mat och att umgås med människor vi under pandemin knappt sett. Inte en stor pampig tillställning i en pub eller en iskall kväll i ett hus som saknar fönsterrutor. 
 
Nu är det bara några dagar kvar men det känns som om vi löst det mesta nu. Alla har samarbetat för att det ska fungera och bli bra. Vi har nog löst allt. Boende till de som kommer, resor för alla, mat, ställe för middag, vem som gör vad. Det blir bygdegården, men värme och matlagningsmöjligheter är löst. Det blir inte alls som vi tänkte oss, men jag är helt säker på att det blir jättehärligt. Inte vandringen innan, det blir en utmaning! Men lördagen, dagen, kvällen. Jag ser fram emot att berätta för er hur det blev, och att visa bilder från det! Vi kommer göra en video av det, men den ska vi hålla för oss själva tills det "riktiga" bröllopet. Först då tänker vi visa den!
 
Ha en jättefin vecka och helg! Jag lär inte hinna kika in och skriva mer förrän början av nästa vecka, för det är en inlämning av skolarbetet, vandring, fest och hemresa...