När det är en ny vecka

Äntligen en ny vecka och förhoppningsvis lite mindre "kaosig" än vad förra veckan blev. Vi fick ju vabba tre dagar/ha Livia hemma från dagis, i och med att hon hade hög feber i onsdags och de behöver vara symtomfria två dagar innan de får komma tillbaka. Något jag sympatiserar med och tycker är helt rätt, men det var lite körigt att ha en frisk liten piggelin hemma, för hon vaknade ju frisk på torsdagen med förnyad energi, sedan var det som om hon gått upp en level och skulle ta igen dygnet hon sovit... hon klättrar på allt! Jag kom in i köket och hittade henne på köksbänken. Sambon hittade henne på köksskåpet. Ryggstödet till fåtöljen gick också att klättra på. Vår lilla galning! Så att jobba och studera hemifrån förra veckan var i stort sett omöjligt.
Men i helgen hjälptes vi åt med Livia och fick en del gjort här hemma i alla fall. Vi tog verkligen helg, jag var och hjälpte utvecklingsföreningen med att rensa i trädgården där ett par timmar, medan sambon ordnade med ved här hemma. livia hängde med mig men sov sig igenom det hela i bilen, babyvakten höll koll och jag sprang hela tiden fram och tillbaka och tittade till henne. Hon låg så gott i den svala bilen under sin filt. Två timmar sov hon, vaknade först när jag åkte hemåt igen och då på strålande humör. Väl hemma städade vi och töjde lite, vilket har behövts. 
Vi skulle egentligen ha haft vänner över, men deras dotter blev förkyld. Så istället bjuder jag på bilder från en annan stund med vänner, en fika på mysiga Ardrebo. Allt porslin är skänkt från loppisar där de inte blivit sålt, och de har försökt renovera och bygga ut huset i stil med hur det en gång såg ut. Nu är det ju väldigt sent på säsongen, så vi satt inne där det var mysigt och varmt, annars har de en underbar trädgård att sitta i på sommaren. Inne har rummen olika stil och det känns lite som att fika hos en äldre släkting, ombonat och mysigt men utan känslan av museum.
På söndagen däremot fick vi besök, en vän vi inte sett på ett år har flyttat till ön, men till Fårösund. Galningen cyklade till oss och stannade över natten. Hoppas han stannar på ön! En annan kompis har just lämnat Fårösund. Nackdelen när de bor där ute är att man sällan ses. Ändå är det ungefär lika långt till Fårösund som till Ardre, dit vi åker ofta. Men det är också skillnad när man "alltid" är den som åker, och när man turas om att besöka varandra. Vilket är lätt hänt om ena parten saknar bil/körkort. Nej, nu ska jag ha föreläsning via Zoom!