När en ny vecka tagit fart

Vilken rolig helg vi har haft! Och start på den här veckan. Först hade vi en workshop i söndags, där jag lärde ut färgkorrigering för film i tre timmar. Sedan tog vi lunch och efter det höll sambon en workshop i Storytelling med inriktning reklam i ungefär fyra timmar. Jag älskar verkligen att lära ut!

Just redigering är extra roligt, för det finns ingen prestige. I foto kan många amatörer sitta och vara kaxiga och tycka att de är störst, bäst och vackrast och redan vet allt, men i redigering är de flesta väldigt ödmjuka och osäkra vilket gör dem mer öppna att lära sig. Det är mycket roligare! Att se folk känna "aha!" är så himla fint. De fick redigera sex stycken klipp varav ett så sa deltagnarna först: "det behövs inte göras någonting". När de fick prova lite grejer sa en: "Wow, jag trodde inte att det kunde bli bättre, men det här är ju magiskt!". Den insikten är så fin. Så många människor går och tror att kamerans version av en bild är "naturlig" utan att förstå att kameran bara gissar, den saknar eget öga att bedöma världen och därför kan vilken fil som helst alltid korrigeras och se mer verklig ut. Kamerans version av verkligheten är inte mer verklig än vad orden i en bok är en verklig avbild av någonting. En avbild är alltid en avbild, men i redigering kan man göra det så att det ser mer eller mindre ut så. 
 
Idag har jag lyssnat på föreläsningar och nu är det dags för lunch, möte och ikväll firar vi min lillasyster som fyllt 28 förra veckan. Hur det nu kan vara möjligt... hon kan väl inte vara mer än 11? Vart tog tiden vägen?! Det känns som igår, när vi satt på golvet och lekte med våra Bratz och ponnyhästar, cyklade och lekte ridskola runt basketplan på skolgården på helger och kvällar... det är inte klokt hur min lillasyster kan ha blivit 28. Livet springer verkligen iväg!