När man visar husets fulaste vrå

Nej, det är inte bilder från en skräckfilm. Det är vårt pumphus, insidan.
 
Ni minns kanske att jag nämnde att vi haft problem med vårt vatten? Vi har ju egen brunn, och fick veta vid köpet att pumpen var ganska ny, tror det står från 2011 i våra papper. I somras kom det inte längre något vatten och vi trodde pumpen var trasig, så vi lyfte upp luckan och kollade. Luckan var så dålig att den föll i bitar, helt rutten. Sambon grävde ut resterna som fallit ner och tömde hela pumphuset på bråte och illa byggda hyllor. Allt kördes till tippen. Ni ser ju vilket fuskbygge det är...
 
Pumpen därunder var en relik från 80-talet. Men en fungerande relik. Rörmokaren insåg att det kommit smuts i pumpen och det räckte med att vi bytte lite filter och spolade ur. Men någon månad senare slutade det komma vatten igen och vi befarade att vår brunn torkat, men då var det så enkelt att det kommit in luft i systemet. Sedan dess har den fungerat som en gammal klocka. Men luckan, den har varit ett minne blott. Något som måste fixas innan vintern, för det ska vara isolerat. Så i helgen gjorde vi slag i saken. Jag byggde en ny lucka.
Här ser ni murgrönan jag pratade om också. Redo att tränga in under taket och ta med fukt in.
 
Först byggde jag en ram att fästa luckan i, sedan själva luckan. Det enda jag behövde hjälp med var att bära in och lägga den rätt för att kunna få in gångjärnen. Nu ska det på handtag, men det måste köpas in. Vi måste nog montera in andra gångjärn också, för den blev bra mycket tyngre än jag trott och det fanns inga grövre i butiken när vi köpte dem. Den är i alla fall stabil och stadig. Och isolerad, så pumpen borde hålla sig sval utan att frysa i vinter!
 
Helt klart det fulaste utrymmet i huset! Vi får se vad vi gör här inne. Förråd troligtvis. Vi river det troligtvis och bygger nytt den dag vi bygger ut huset. Det är inte vackert men det står i alla fall. Det är säkert! Och det är allt som räknas just nu. Det, och att vi har vatten igen.
Hollie undrade nog varför vi tillbringade så mycket tid därinne...