När man visar julbilderna!

Fem barn under 3 år. På en och samma bild? Jo då, det gick faktiskt riktigt bra. Att dela upp dem däremot? Nej, inte alls. Livia var den som var minst medgörlig. Hon skulle absolut ha sin rosa Bamse-klänning (hon är helt tokig i glitter och rosa för tillfället) och skulle absolut antingen sitta bredvid bästa kompisen eller så skulle hon inte sitta alls. Bästa kompisen är en enda dag yngre och de är helt galna i varandra. 
Bröderna lussekatt var nog enklast, trots att lillkillen inte ens är fem månader gammal och inte kan sitta än. Det gör alltid fotograferingar mer besvärliga, man får försöka proppa upp dem eller lägga dem på mage. Vi gjorde honom till hockeymålvakt och det tyckte de större barnen var superkul. Livia var särskilt förälskad i honom och ville krama och pussa honom hela tiden. Vi frågade henne om hon också ville ha en bebis och ja, hon vill ha en lillebror. 
Sin lillasyster var hon ju inte särskilt intresserad av. Jo, att brottas med! Men att sitta bredvid? Nej. Saga var däremot hur nyfiken som helst på kameran. Lite väl nyfiken ibland. Hon försökte att sno den bakom min rygg. 
Saga pendlade mellan att springa fram till mig och sitta i famnen och att springa in i alla bilder som togs. Hon tyckte det var hur spännande som helst. Livias bästis tyckte väldigt mycket om Saga och pussade och kramade på henne nästan lika mycket som Livia pussade på minstingen.
Att fota barn, alltså. Adam försökte hjälpa till och började leka med hundkorgen, vilket resulterade i att den också var tvungen att vara med på bild. Livia vägrade att kliva ur den och blev jättefrustrerad när vi försökte få henne att sitta framför kameran utan den. Så i fick ge med oss och pimpa den julfin med en filt.
Det fick bli årets julbilder, det! Inte en chans att jag gör om detta i år! Vi behöver fokusera på renoveringen nu om vi ska hinna flytta in under mellandagarna. Jag behöver öva på att saker och ting inte alltid måste bli helt perfekta. Rosa Bamse-klänning på ett julkort är helt okej. Dessutom har jag ju tillgång till photoshop...