När vi haft vårt årliga julbakande!

 
Ursäkta bildkvalitén, men det är lite blandade mobiltelefoner som var framme i helgen! Vi lyckades genomföra vår årliga tradition med att julbaka vi tre familjer som hängt nu i snart tre år. Två tjejer jag träffade när jag jobbade i butik och inte umgicks med då alls, fastän jag ofta tänkte att vi borde. Sedan frågade jag en av dem om hon och hennes fästman ville vara med i en film vi gjorde, och sen blev den andra och jag gravida typ samtidigt och bondade över det. Resten är historia.
 
Sedan tjejerna föddes har vi tre familjer hängt och hittat på så mycket roligt. Årligt julbakande är det härligaste kaoset av allt, om ni frågar mig! Tjejerna tyckte att det var superroligt i år. Livia åt pepparkaksdegen medan bästa kompisen bakade bajskorvar av sin. Så är det när man inte fyllt tre än. Bägge tyckte att det var superkul att kladda med lussedegen och lägga klumparna på plåten. Det tar sig!
 
 
Vi mammor gjorde mer traditionella bullar. Deras pappor däremot hade hur kul som helst och gjorde lussekattspiroger fyllda med krämen som blev över från något helt annat. 
 
Medan lussebullarna var i ugnen försökte vi sysselsätta tjejerna med att göra julkort. Det gick väl sisådär. De gillade att bråka om vem som skulle ha vilka stickers, men så värst många kort blev inte gjorda. Däremot insåg jag att Livia ärvt sin mors kärlek för glitter och stenar.
 
 
Sedan gav jag mig på att försöka ta julkort på barnen och de andra två familjerna. Det var... hm... en spännande upplevelse, minst sagt! Jag kommer aldrig tacka jag till att fotografera förskolebarn i alla fall. Livia skulle prompt ha sin rosa Bamse-klänning och ville inte vara med på bild om inte bästa kompisen också var med. Saga ville vara med på alla bilder alternativt sitta i mitt knä och titta på kameran. 
 
 
Och ja, jag låg fint och bekvämt och försökte få till bilderna medan de andra föräldrarna sprang runt och hämtade barn, satte ner dem på rätt ställen och försökte få dem att stanna kvar där de blev nedsatta och se lite glada ut. Låter det lätt? Jag ska se om jag kan få tag på videon en av dem filmade och se om jag kan lägga upp. Så får ni se själva. Plötsligt förstår nog de flesta varför det är dyrt att gå till fotografen! Det krävs många tricks, tålamod och snabbhet för att ta bra barnbilder!
 
 
Hur bilderna blev? Det visar jag imorgon! Nu ska jag slå in julklappar. På torsdag är jag äntligen klar med alla julklappsinköp. Lite senare än vanligt, men det känns jättebra!