Smash that cake! No?

Vi hade en så kallad "Smash the Cake" med Saga innan kallaset. Vi lät henne smaka tårta för första gången. Det här är en rolig grej att göra, men det är inte så effektfullt med barn som inte ätits å mycket själva tidigare. Mina barn har ju kladdat mycket redan och är inte så intresserade av det där. Så det blir mer "Taste the cake" för deras del. 
Saga tyckte mycket om grädden. Det har hon smakat några gånger förut. Hon satt förnöjd och åt grädde en stund tills jag tröttnade. Vi tog bort det hon kladdat på och dressade om tårtan, så serverade vi den istället. Saga fick smaka lite och var helt förtjust! Livia däremot smakade lite och gick sedan ifrån sin tallrik.
Livia åt istället mängder med ballerinakakor. Säkert ett halvt paket på egen hand, och fruktsallad med grädde. Hon är ett kakmonster, hon. Hennes mor däremot åt nog tre bitar tårta.
Så nu är Saga ett år gammal och nu "får" hon också äta socker. Även om vi även i fortsättningen kommer att vara väldigt restriktiva med det. Vi tycker inte att små barn ska äta socker alls, egentligen, men om andra fikar så känns det oschysst om de inte får smaka. Vi har däremot inte infört lördagsgodis än och kommer inte att göra det på länge heller, hoppas jag. Hos oss är det fika till fest och inget annat som gäller. Och snacks för mamman och pappan när barnen sover...
Mums!