När man önskar sig 2-årspresenter till Livia

Vi har börjat prata här hemma om Livias tvåårsdag. Den härgången vet hon ju vad presenter är och hon har börjat förstå mer och mer. Hon har tydliga intressen och en favoritfigur (Bamse). Egentligen skulle vad som helst med någonting Bamse-relaterat bli älskat och jag hoppas hitta lite mer Bamse-kläder på Second hand. Generellt älskar jag när det går att köpa presenter på second hand! Jag spanar mycket på Tradera och går in så ofta jag kan i våra lokala butiker.
 
Om du också funderar på bra och hållbara presenter till en tvååring är nedanstående saker mina bästa tips. Sagoböcker fungerar alltid, i vårt fall gärna på engelska. Föräldrarna tröttnar på att läsa samma saga 411 gånger så det är inte bara barnet som blir glad för det. Aktivitetsböcker är något Livia älskar, när det finns luckor och liknande i. Dessvärre har hon oftast sönder dem snabbt... men men, här kommer saker Livia skulle ha önskat sig om hon varit gammal nog att själv berätta!
 
 
 
1. Gunga! Det är det bästa hon vet men idag måste hon ha hjälp i och ut. Det skulle absolut toppa hennes önskelista. En hon kan klättra upp och ner på själv och som vi kan ha inne. Eller kanske två, så hon kan ha en ute med. Vi funderar på att bygga en gungställning själva, så att den matchar med altanen, så ett par gungor där vore ju inte fel!
2. En ny Bamse-servis eftersom hon råkat ha sönder 3 av 4 koppar... allt annat är helt. Men jisses vad älskad den där servisen varit! Hon fick den av farfar och Malin när Saga föddes och har lekt med den varje dag, serverat både oss och djuren vatten, te och kaffe och ett och annat halsband. Annars kanske en i plåt vore mer uppskattad eller framförallt mer långlivad! Perfekt i trädgården i sommar!
3. Sandleksaker i metall. Plast går bara sönder och är urk för miljön. Hon älskar att leka med hink och spade i sanden! Perfekt hemma i sandlådan och på stranden. 
4. Böcker med Bamse i alla former och varianter! Vi har så smått börjat potträningen så till exempel pottboken eller andra kul böcker om saker att lära sig vore nog uppskattat. Livia älskar Bamse! Alla böcker om Bamse skulle bli älskade.
5. Kläder med Bamse! Ja, allt med Bamse, egentligen. Men Pyjamaser, tröjor eller liknande används alltid. Men nattkläder har hon få av i större storlekar.
6. Kritor och pennor! Giftfria så klart, för allt ska ju smakas på när man är 2 år. Att rita är alltid kul!
7. Tillbehör till "Gockan", Livias älskade Baby Born. Den leker hon med varje dag och det blir alltmer avancerade lekar. Jag tänker mig att det är bra för henne, ett bra sätt att inkludera henne i Saga och i vardagen. Gärna begagnade eller hemgjorda och gärna typ kläder som "riktiga" bebisar har - jacka, pyjamas osv. En potta skulle nog Livia älska! Hon tycker just nu att det är jättekul att klä på och av Gocka men hon har börjat mata den nu och byta dess blöja, så snart inser hon nog att en också behöver pottränas. 
8. Leksaksmat och bakelser i trä eller tyg! Gärna tyg, de kan hon ju till och med ha i munnen. Hon älskar att vara med och laga mat! I sommar kommer ju mycket matlagande ske i trädgården så det vore ju kul om hon också kunde laga mat med pappa,  Och ett nytt leksakskök i trä/spis. Det hon ärvde från sin pappa har hon haft sönder, först lite och sedan mycket under vabben, och det slängdes ut för några dagar sedan. Men det får inte vara bredare än 60cm för i så fall får det inte plats i vårt kök... 
9. Bord och stolar att ha i trädgården! Så kan hon och hennes kompisar också fika och leka... de börjar ju bli ett litet gäng nu!