När man har mys i sängen

God morgon! Äntligen en lugn dag. Vi tar det lugnt här hemma och myser nu på förmiddagen. Vid ett måste jag in till MVC och kolla stygnen efter förlossningen, så efter det tänkte jag jobba lite på kontoret när jag ändå är i stan. Lilltrollet hänger med. Jag är klar med skolarbetet, så jag fokuserar på vårt företag från och med nu när jag får en stund över. Igår redigerade jag färg på en film Adam redigerat, idag blir det lite jobb med en hemsida. Imorgon har vi redovisning på skolarbetet. Det känns så lyxigt! Att kunna gå i pyjamas och morgonrock till lunchtid.

Vi har nästan bara pyjamas på lilltjejen. Vi pendlar mellan typ fyra stycken, för det verkar vara en liten kräkbebis vi har, så tvättmaskinen går en gång om dagen. Jag märker att jag fått några favoriter, den här grå vars mönster påminner mig om strössel, en roströd som får hennes hår att skimra i mörkrött och en med rävar på. Sedan hade Livia en jättesöt med lila blommor. De fyra passar bäst i storleken och de är hellånga både i armar och ben, så de håller henne lagom varm. 
Hon är fortfarande så himla liten! Inte fullt 51cm lång och väger runt 3,7kg. Jag kör storlek 50 på henne och de är så stora. Första dagarna hade jag faktiskt 44 på henne och det passade bättre. Men de är lite små i fötterna, så de har jag fått lägga undan nu. Hon har stora fötter, vår lilla hobbit. Stora fötter och aningen vågigt, mörkt hår. I vissa ljus skimrar det som sagt lätt i rött, ibland i grått vilket får mig att misstänka att hon kanske bli askblond som jag, men oftast är det bara mörkbrunt. Det har bleknat en del sedan hon föddes och ligger oftast fint och mjukt längs huvudet, med undantag från en liten lock högst upp på hjässan som ibland ställer sig upp. Men oftast ser hon ut som om hon just borstat håret.
 
Det ska bli så spännande att se vad hon får för hårfärg framgent! Adam har ju rödblont hår, jag som sagt mer åt askblont/gråblont, men vi var båda mörkhåriga när vi föddes, som Saga är nu. Min syster och mammas hår är mörkare blont/ljusbrunt och min pappas var nästan svart innan det började gråna i kanterna. Adams mamma är egentligen rätt mörk i håret men blonderar det, hans pappa var rödhårig innan han blev grå. Så det här lilla trollet kan ju få vilken färg som helst! Livia föddes med ljust fjun och har gyllenblont hår, som lyser som guld i vissa ljus och platinavitt i andra. Det är häftigt, det här med genetik. 
Jag tror i alla fall att Saga får stora ögon, precis som sin pappa och syster. De är så runda redan nu. Jag hade kisande blick när jag var så här liten, även om jag idag har ganska ovala ögon så är de fortfarande smala jämfört med Adams och Livias!