När man hyrt stuga i Umeå

 
 
Jag sitter här i en liten stuga i Umeå. med en inbyggd 4-bäddars säng längs ena väggen, en soffa, liten matplats och kokvrå. Det är varmt, tokigt varm. Men nu när solen gömt sig bakom träden känns det bättre. Det är svalt ute och snart, med alla fönster och dörrar på vid gavel, är stugan snart okej igen. Det har varit stört omöjligt att natta barnen! Men vad de älskar stugan på dagen.
 
 
Jag vet inte om det ät ljuset ute, värmen, en kombo eller att det helt enkelt är en ny plats, men det tog tre timmar att natta Livia både idag och igår. Vi turades om att försöka. Vid halv elva somnade hon i alla fall. och nu sitter jag här och passar på att blogga medan bägge barnen sover.
 
 
Vi är alltså på en minisemester. Jag fotograferade ett bröllop idag och hade familjen med mig. Vi passar på att kika in hos min pappa och syster på hemvägen, vilket blir mysigt! Pappa har inte träffat Livia sedan runt nyår!  Det ska bli så kul. Det har ju hänt otroligt mycket för henne på ett halvår! Inte minst så sprutar det ord ur munnen på henne nu.
 
 
Barnen älskar stugan, i alla fall, och det var helt underbart att åka iväg så här. Hundarna fick vara kvar på Gotland, vilket jag i efterhand är jätteglad över eftersom det varit så varmt, ca 30 grader både igår och idag. Jag hoppas det blir svalare imorgon när vi åker! Vi har inte gjort så mycket annat än att leka på lekplatsen och sett barnen utforska. Och försökt natta Livia, då... det var bara att gå och lägga sig när hon somnat igår, eftersom jag skulle upp och jobba idag! 
 
 
Vi blev för övrigt väldigt inspirerade av sängarna... enkel konstruktion, men Livia älskade det! Hon lärde sig klättra upp och ner på bara några minuter. Hon är en liten ekorre! Vi funderar ju på något i barnrummet, en dubbelsäng där man kan sova ihop flera barn, samt även sova som vuxen om man vill. I varje fall ligga mysigt medan man läser sagor.
Tjejerna har redan så himla kul ihop. Det har varit så roligt att se dem leka. Livia busar med Saga, säger "bu", kittlar henne och gör miner åt henne, eller bara allmänt tokar sig framför henne för att hon ska skratta. Och i stort sett allt Livia gör är roligt i Sagas ögon. Hon kryper lydigt efter storasyster som kommenderar: "Saga, kom!" och springer i förväg, klättrar upp på något och inväntar lillasyster.
Lillasyster kryper glatt fram och försöker ställa sig mot det. Hon står allt mer stabilt för varje dag. I går gick hon längs med en möbel medan hon stod. Snart kommer hon väl rusa längs med möblerna, så som Livia gjorde. Det går så himla fort! Och varje dag blir bara roligare och roligare med dessa solstrålar.
Våra små busfrön! Jag tror verkligen de uppskattar vår lilla minisemester. Mys och bus och båda föräldrarnas närvaro och uppmärksamhet mesta delen av tiden. 
 Bilderna laddades tydligen inte upp med stugans kassa Wifi, men nu är dem uppe!