När Saga blivit 6 månader

Jag kan inte förstå det. Hur har tiden gått så här fort?! Ett halvår? Redan? Älskade unge, hur kan du redan vara sex månader gammal?!
 
 
Lilla, fantastiska Saga. Alltid glad och nyfiken. Så ivrig men ändå så tålmodig. Livia föddes tidigt. Saga, du är för tidig med allt annat. Jag säger till dig varje dag att lugna ner dig. Ord som min pappa alltid sa till mig (fortfarande säger till mig, då och då). 
 
Du har lärt dig att stå mot saker, och nu är du inte nöjd om det inte finns någonting att stå mot. Vi måste återigen stänga alla grindar, för inte bara står du fint mot allt du kan greppa tag i, du kryper över alla hinder i din väg. Trösklarna är på sin höjd farthinder, men man hinner knappt blinka förrän du lämnat köket och är inne i vardagsrummet. Du kryper efter mig när jag går mellan rummen.
 
 
 
Just nu är ditt favoritrum hallen, för du tycker om att tugga på våra skor, leka med skosnörena och ställa dig mot skostället så att du kan se din spegelbild. Du älskar också soptunnan i badrummet, för ställer du dig upp där kan du få tag på påsen som sitter i, och den prasslar. Det är roligt. Jätteroligt.
 
 
 
 
Du älskar allt som är gult, och ska tugga på allt. Mat är det häftigaste som finns, tycker du. Du försöker sno allt vi äter när ni har dig i famnen, så det är omöjligt att äta med dig i knäet. Du grabbar tag i skeden och trycker in den i munnen, men du har ingen styrsel alls och blir så ledsen när den åker in för långt. Därför håller vi besticken så långt ifrån dig som vi kan.
 
 
Just nu har du hittat din röst, och tjuter glatt som en liten skräcködla. Du gillar att låta och kommunicerar glatt med din storasyster. Henne älskar du verkligen och skrattar med hela själen när hon leker med dig. Favoritleken just nu är att du är ett monster som jagar henne och hon springer iväg. Du jagar henne och skrattar - och hon tjuter, springer en bit, väntar in dig igen, och när du nästan krupit ända fram skriker hon och springer iväg en bit igen. Oj vad ni skrattar bägge två.
 
 
Lilla, stora tjej. Som redan har 74 i klädstorlek, vilket syrran hade när hon var 1 år. Som aldrig ligger still på skötbordet utan kryper iväg efter några sekunder. Jag har lärt mig att sätta på blöjan i farten nu när du är på väg bort. I och med att det är sommar får du ofta vara blöjfri och du är så himla gullig när du kryper omkring utan blöja. Särskilt när du badar med Livia, i badbaljan eller utomhus. Hon har tillåtit att bada med henne i hennes badkar någon gång, annars pekar hon på handfatet och befaller mig att bada dig där medan hon badar. Hon älskar att bada med dig ute i trädgården. Du sitter glatt och plaskar i vattnet. Du älskar verkligen vatten. Vi måste ställa undan hundarnas vatten, för du vet precis vart skålen står och kryper dit trettio gånger per dag för att plaska med händerna.
 
 
Älskade lilla unge. Du har två tänder i underkäken och de är så söta. Du biter mig lite, men hugger mig inte än, så det går än så länge bra att amma. Oftast nafsar du om du inte är hungrig, så det går längre och längre mellan amningarna. 4-6 timmar är inte ovanligt. På nätterna vill du gärna snutta, så jag introducerade en napp häromdagen, och det tyckte du faktiskt var helt okej. Annars är det närheten du vill ha. Du brukar vakna till 1-3 gånger och vilja snutta lite. Du vaknar aldrig helt, bökar bara lite och somnar sedan om igen med armen om mig. Du älskar att kramas men sparkar bort alla filtar och täcken, precis som storasyster fortfarande gör.
 
Min älskade lilla flicka. Jag är så stolt över dig. Så orolig att du ska skada dig, eftersom du är så tidig med att krypa och stå. Du försöker att gå längs möblerna, och jag tror att du knäcker den koden också inom någon vecka. Du chockar mig hela tiden genom att lära dig nya saker. Det är så roligt att vara din mamma och jag är så stolt över dig. Tack och lov så hjälper Livia mig redan. "Saga lessen!" säger hon, om hon hör dig gråta och jag inte är där. "Saga happy!" säger hon när jag tröstat dig eller när du blivit tröstad av att storasyster kommer. Ni två tillsammans, alltså. Ni är så goa ihop och jag är så tacksam över den kärlek ni visar varandra. Det ska bli så spännande att se vad du lär dig de kommande sex månaderna, lilla Saga!