När man varit på visning

 
I helgen var jag och Saga på husvisning. Adam skulle också ha hängt med, men blev tvungen att åka akut till veterinären med Akira istället, för hon fick en tagg i ögat. Det är verkligen ett drömhus och inget som är aktuellt i dagsläget, men det har verkligen allt vi drömt om. Så att se det var underbart. Men det ligger på tok för högt över vår budget, eller i alla fall vad vi skulle få lånelöfte om (tror jag, vi har bankmöte på torsdag). Månadskostnaderna skulle vi klara, det är jag övertygad om. 
 
 
Men vi har i alla fall landat i att vi inom en inte alltför avlägsen framtid kommer att försöka flytta. Det är inget akut, men vi har landat i att närheten till landsvägen inte känns bra. Vi har redan förlorat två katter, och som Adam sa när han tog upp ämnet: Vi skulle aldrig förlåta oss själva om något hände barnen. Det känns som ett jättejobbigt beslut att landa i.
 
 
Kruxet är ju att vi verkligen älskar vårt hus och känslan här, så vi vill inte flytta till någonting "sämre". Det är svårt att hitta något som vi vill ha och som passar vår budget. Att se det här huset som vi varit på visning ivar bitterljuvt. Tanken på att det är så här vi vill bo, men att det är precis utom räckhåll just nu.
 
 
Kanske blir det någonting emellan det hus vi har nu och vår dröm, men den tanken är också jobbig. Då känns det inte värt att lägga ner själ och hjärta i boendet, och vi är verkligen sådana som vill kunna göra det. Jag tror personligen att vi kommer bo kvar här i två-tre år till innan vi hittar något som passar oss, och då har ekonomin kommit igång på riktigt. Nu under pandemin är ju vår bransch satt på paus.
 
 
Men åh, vad jag drömmer! Jag kan verkligen se oss i de där rummen, i trädgården. På önskelistan står lite längre avstånd till stor väg, Adam vill ha närhet till vatten och jag vill ha sekelskifte eller äldre, med bevarade detaljer och helst fruktträd. Vi vill ha någon ekonomibyggnad för verksamhet och gärna ett gästhus med egen kokvrå och absolut eget badrum.
 
 
Jaja, drömma kan man alltid göra. Det kostar inget. Och tills vidare så fixar vi i ordning vårt hus, så om det dyker upp något, så kan vi vara redo. Jag älskar huset vi bor i så himla mycket. Inte en chans att jag skiljs från det för "fel" hus!