När man "firat" mors dag

Jag älskar mors dag. Mammor är verkligen hjältar! Det är nog pappor också, men i vår lilla familj får jag tillstå att jag nog är spindeln i nätet även om Adam blir bättre och bättre på att hålla koll. När vi först träffades var han verkligen en fri fågel som levde i stort sett utan regler och som inte var medveten om betydelsen av ordet "fara".

Sedan vi flyttade ihop har han verkligen förändrats, blivit mer ansvarsfull och har börjat tänka mer än ett steg i förväg. Men det är fortfarande jag som har övergripande koll här hemma. När är förskolan stängd, vilken klädstorlek barnen har, när vinterdäcken behöver bytas och sådana saker. Han har stenkoll på vår och vårt företags ekonomi, där har jag bara övergripande koll. Däremot vet han inte vad saker och ting kostar i butikerna, medan du kan fråga mig i sömnen vilka bensinmackarna som har de bästa priserna i Visby. Ekonomi har länge varit det läskigaste jag vet, men nu idag tycker jag att det är riktigt roligt. Ibland skojar vi om att livet är som ett simsspel, man uppgraderar lite i taget och pengarna på kontot är egentligen inte viktiga i sig, men nödvändiga för uppgraderingarna man vill göra.

Vi är ett grymt team, jag och Adam. Hjälps åt med det som är tråkigt och avlastar varandra i de sakerna, medan vi ger varandra tid åt det som är roligt. Varje mors-dag eller födelsedag får jag fina brev av Adam där han skriver om allt han uppskattar med mig och vårt liv. I år fick jag även ett presentkort på massage från honom och tjejerna! Jag sover som en kratta om nätterna för att Saga ammar, ofta på sidan och i skumma ställningar för att hon ska nå. Det tär på ryggen!
Själva mors dag firades med sovmorgon och brunch på borde är jag kom upp, sedan barnvakt i 4 timmar (!!!) så vi kunde röja hemma, innan svärmor kom över och vi firade henne med restaurangbesök och sedan kladdkaka när Livia somnat. Det var en helt otroligt bra dag!