När man haft helg!

Hoppas ni hade en fin valborg och första maj! Hur kan det redan vara maj?! Vi hade en relativt lugn helg, med trädgårdsrensning i Prästgården där vårt utecklingsbolag har sitt säte, en fotografering och sedan röj hemma i vår trädgård. På lördagskvällen hade vi en egen liten majbrasa. Det kunde ha slutat rätt illa.
 
Adam envisades med att han skulle bränna böset från trädgården på potatislandet, för att det var bra för jorden där. Jag tyckte att det var för nära häcken. Och mycket riktigt, det var några minuter där i början, när elden tog fart, som det mycket riktigt spred sig till häcken och gräsmattan. Tack och lov för att det inte blåste! Jag sprang som en galning med hinkar medan Adam brottades med vattenslangen. Den har legat undanplockad hela vintern så det var ett himla trassel.
Livia tyckte i alla fall att det var himla roligt, det där med hinkar och vatten. Hon ägnade typ två timmar åt att plaska och hälla vatten från slangen, till sin hink, till skottkärran och flaket på sin lilla cykel. Det var vindstilla och soligt, riktigt varmt i trädgården, så hon slapp både mössa och vantar. Nära elden, där vi höll till, var det supervarmt, så hon frös verkligen inte trots att hon mot slutet var genomblöt. Jag kände mig som en riktig hönsmorsa, som var framme och kollade henne hela tiden.  
Undertiden pratade Adam i telefon med en gammal kompis från USA. Jag tyckte hans skugga blev häftig i ljuset mot röken, så jag vrålade åt honom att stå stilla en sekund. Han är alltså inte i färd med att ta en selfie, utan pratar om storytelling med sin kompis via zoom medan han påtade i elden och hämtade mer löv att elda upp.
Så nu är allt trä och de mesta av löven utanför oss uppeldade. Jag ska åka till tippen i veckan med sopberget vi byggt upp, från renoveringen och röjningen av trädgården. Jag hörde att vi slänger ett halvt ton skräp på tippen per person och år i Sverige. Det förvånar mig inte. Tyvärr. Det förvånar mig inte alls.