När man startat en massa projekt

Våren alltså! Hela vår trädgård står i blom! Det är så vackert att jag inte vill gå in. När vädret är fint är vi ute tills det är för mörkt att se utan ficklampa (10-11 på kvällen alltså). Hela familjen, tills vi nattar Livia och kan fortsätta vara ute en stund till. Saga sover oftast gott i vagnen och hundarna strosar runt.
 
Det är nog sista året vi har fejk-körsbärsträdet kvar vid grinden, så jag passar på att njuta. Det är en spricka i det, så vi måste ta ner det, men ingen av oss vill, så vi skjuter på det.
Men vi har inte skjutit på projekt mur! Eller på planteringarna med ätbart. Framför huset står typ 10 krukor som börjat gro med allt från gräslök till grönkål. Och intill ligger vår mur delvis demolerad. Adam har rivit ena delen och nu ska vi mura upp den på nytt, högre och lite på ett annat ställe, med en grind i. Barnsäkert och fint. Adam längtar efter att börja mura.
 
Men jag tvingade Adam att ta en paus och hjälpa mig i grönsakslandet först. Vi har haft mängder med fröer, lökar och sättpotatis att gräva ner, och det är lite tidspress på den biten. Muren står där vi lämnar den. Det är så lyxigt att ha tiden medan Saga sover gott i sin vagn. Vi påtar och pillar och plåtar i lugn och ro! För visst är det fint när alla träd vi planterat blommar?
Jag längtar tills trädet på altanen vuxit till sig. Tills alla träd vuxit till sig, förresten. Vilken blomsterprakt det kommer bli här om våren, med träden och syrénhäcken. Men som sagt, inte efter att ta ner det fina trädet vid ingången. Det blommar så vacker och har så fina, röda löv. Vi får nog plantera ett nytt. Vi tänkte sätta rosor i bågar över ingången i alla fall. Förhoppningsvis i sommar.
Ljusslingan på altanen får sitta uppe året om. Det kommer bli otroligt mysigt att sitta där om sommarkvällarna även när det inte blir så mörkt. Vi kommer ha ett par grannar över på lördag, och då hoppas vi kunna sitta där under lamporna. Det verkar dock bli regn. Vi får se hur det blir, i så fall. Hon arbetar på infektionskliniken här på Gotland så vi är noga med avstånden. Det känns tryggt att ha en infektionsläkare över på middag!
Jag älskar verkligen vår trädgård. Det är lite tråkigt just i början av en trädgårds livstid, men det blir ju bara bättre och bättre med tiden. Jag hoppas att vi bor kvar länge nog att få njuta av den. Jag hoppas att vi flyttar innan Livia börjat skolan, samtidigt vill jag på samma gång inte flytta alls och flytta redan inom ett år. Så vi kan börja i nästa trädgård så snart som möjligt och ha så lång tid som möjligt på oss i den...
För vissa av sakerna vi satt skördas nu i sommar. Andra blir bäst på sikt. Vi har satt 8 plantor sparris och hoppas bo här länge nog att hinna skörda. Men man ska inte skörda första två åren, minst, och skörden väntas komma igång på riktigt först efter 4-5 år.
 Men planen är att trädgården blir barnsäker och ser helt okej ut nu i sommar. Ifall vi behöver sälja, så vill vi att den ger ett trevligt första intryck. Just nu är det lite kaos överallt.