När man varit på Fårö

I helgen hade vi barnfritt! Eller ja, nästan i alla fall. Livia hängde med sin farmor och sin farfars fru, så hade vi enbart Saga med oss. Kompisarna som vi åkte med väntar sitt andra barn i sommar och lämnade sitt äldsta barn, drygt 9 månader yngre än Livia, hemma hos hans föräldrar. Vi hyrde en stuga och gjorde utflykter, fikade, snackade, spelade Uno och sov ikapp! Vi tjejer satte i oss två flaskor alkoholfritt vitt vin och grabbarna drack öl och whisky. Som de whiskyfan kompisarna är, besökte vi också Ullahau, en av de platser som gett sitt namn till den ekologiska whiskyn Adams pappa tillverkar. Jag tycker inte om whisky överhuvudtaget, men jag gillar platserna de namngivits efter!
Just Ullahau, eller Ulla Hau, som det egentligen heter, är en sandig plats på Fårö. Rötterna från träden bildar häftiga mönster, med lite Sagan om ringen-känsla på vissa platser och lite skräckfilms-känsla på andra. Ett poppis ställe bland idrottare att träna på, och bland hundägare att promenera. Våra egna hundar var dock kvar hos farfar och skällde ut hans grannar.
Vi gjorde inte så mycket, egentligen. Det var kallt och trist väder (11 grader, blåsigt, moln och dimma). Vi åt typ konstant, fikade massor och pratade. Vi käkade crepes på Kutens, ett favoställe och känt för sina rostiga dekorationer i form av bilkadaver, bensindunkar och ganska vitvaror. Det var en av de platser som jag besökte med Adam när vi först dejtade, så för mig är det en speciell plats.
 Men nu är vi hemma, ett kilo tyngre och inspirerade att göra det fint i trädgården!