När man reflekterar kring önskelistor!

Snart är det jul! Jag är nästan klar med julklappsinköpen. I år blir det inte mycket, för det mesta av våra resurser går in i bygget. Men jag älskar att köpa julklappar till andra. Däremot är jag inte så förtjust i att få. Oftast får man mest onödiga saker som man inte har plats eller behov av. Det är delvis därför jag fortfarande skriver önskelistor, som inspiration för mina närmaste, men delvis är det för att det är så kul att fundera, drömma och sedan gå tillbaka och se vad man drömde om.
 
Jag inser att listan blir "tråkigare" ju äldre jag blir. Många saker önskar jag mig fortfarande sedan många år tillbaka, men de känns inte lika aktuella nu och inte så nödvändiga att de hamnar på listan. Andra saker är troligtvis lika onödiga men känns aktuella! Jag ska göra ett inlägg om det, men först: årets önskelista!
 
 
1. Jag vill så gärna slippa ha 30 olika kemikalier hemma. Boken om hur man städar klimatsmart är nog det jag önskar mig allra mest. Så mycket kunskap som förloras nu när min generation köper ugnsrengöring, fönsterpupts, silverputs, rengöring för spishällen, golvrengöringsmedel, såpa, wc-rent... jag fick en chock när vi tömde tädskåpet inför renoveringen och fyllde en flyttkartong med olika medel. Jag lovade mig själv: aldrig mer! Inte en chans att jag verkligen behöver allt det här.
 
2. Att läsa för nöjes skull är det mysigaste som finns! Jag älskar de illustrerade Harry Potter-böckerna som Jim Kay gjort. Jag önskar mig nummer 4
 
3. Speaking of Harry Potter - jag älskar sällskapsspelet Cluedo. Våra vänner har ett exemplar som de ibland har över till oss. Men nu finns det i Harry Potter-utgåva! Den önskar jag mig. Jag ser framför mig hur vi spelar med mamma och syrran inför varje jul tills våra barn är stora nog att spela det. 
 
4. Jag har svårt att komma ut och träna. I USA hade jag en ihopfällbar motionscykel, väldigt enkel. En sådan önskar jag mig igen! 
 
5. Varje höst svär jag över att vi inte har någon lövblås! Med så mycket lövträd runt oss blir vi översvämmade varje år. Jag bär, puttar och sopar varje dag i flera veckor. Sedan glömmer jag det så fort vintern tagit vid. 
 
6. Jag önskar mig fortfarande en kombinerad radio, vinyl och cd-spelare i vintage-stil. Jag fick en enkel vit radio i julklapp av Adam och den är helt okej, men den är enbart en bluetooth-spelare och en radio. Jag är inte helt kompis med den och blir mest arg för att den är avstängd varje gång jag kommer in i köket. Den stängs av när man kopplar bort Bluetooth, som Adam alltid använder. Jag vill ha en enkel men snygg radio i köket som alltid är på. Och en större spelare för allt möjligt i vardagsrummet eller i biblioteket. Den i köket ska helst inte ha Bluetooth, så kan Adam inte använda den... jag är mycket ensam, och radion är mitt sällskap och min länk till världen. Mamma hade alltid radion igång hemma och för mig gör det ett hem levande. När man kommer upp hör lokalradion sända från någon vrå av Gotland innan de lämnar över till riksnyheterna känner man sig som en del av något större, man piggnar till och hänger med.
 
7. Frozen II på Blue-ray! Jag älskar Frozen-filmerna. Jag älskar däremot inte streamingtjänster man betalar för per månad. Jag ser så sällan på TV. Jag vill ha något som fungerar även när internet ligger nere, som inte riskerar att försvinna från plattformen på grund av olika avtal. Mina favoritfilmer vill jag ha på Blue-Ray. Just Frozen I och II längtar jag efter att se med barnen! Sedan för egen del vill jag ha Downton Abbey, alla säsonger. Helt klart den bästa serien som någonsin gjorts.
 
8. Trisslotter. I mängder! Vi ligger väl ca 70K över budgeten just nu och skulle behöva varenda krona vi kan få tag på just nu. Så några vinstlotter skulle inte sitta helt fel. Bara att ha chansen tycker jag är roligt!
 
9. Glöggmuggar och någon skål i serien Timeless från Rusta. Jag tycker det är så fint med glas. Jag skulle dock inte bara ha dem som glöggmuggar. 12 stycken vore optimalt, då har vi för vänner och familj vid varje festligt tillfälle! 
 
 
Vad önskar du dig allra mest i julklapp i år?