När man är på flykt från sin ö

 
Hemma händer det grejer, men jag missar det "värsta". För jag har tagit barnen och begett mig till mina föräldrar. Först var jag i Hallsta och hälsade på pappa, min syster och farmor. Vi gick till IKEA och jag lade den näst sista orden på köksdetaljer, medan Livia hjälpte min pappa att prova ut en ny säng. Jag vet inte om jag skrivit det, men vi landade tillslut i ett IKEA-kök, främst på grund av prislappen men också för att vi ändå tror att nästa husägare kommer byta luckor eller slita ut stora delar, och då är det inte värt att sätta in något som hade kunnat hålla i tio generationer. Kök idag tillåts inte sitta kvar ens i en generation. Så vi valde ett vi gillar och som vi tror många andra gillar den dag vi säljer. 
Sedan fortsatte vi upp till Jämtland. Jag körde i sträck med två korta pauser för att tanka, inget mer. Barnen sov och jag ville inte väcka dem; jag planerade in resan på kvällen när de brukar sova. Jag var helt slut när jag kom fram. Nu kommer jag ha barnvakt eftersom att mamma har höstlov, så jag kan jobba ikapp och bara ta det lugnt och återhämta de stunder då jag inte jobbar. Så skönt.
 
Livia är överlycklig och det är momma för hela slanten. Saga har varit lite skeptisk, hon är i en rätt mammig fas, men det börjar släppa nu och hon har sträckt ut armarna ett par gånger till momma för att komma upp i famnen. De fick bada bubbel i mommas hopfällbara badkar och Saga tyckte inte alls om det, medan Livia inte ville gå upp. Jag älskar dessa besök i Jämtland. Det är nästan exakt ett år sedan jag var här senast och på måndag ska min mormor träffa Saga för första gången.
En vecka av sådant här. Det ska bli så underbart!