När man snart är i fas!

Allt är verkligen kaos just nu, men ärligt talat så är det rätt skönt, på sitt vis. Det ger en känsla av att det är okej med kaos. Stugan vi bor i just nu är liten, opraktisk, smutsig och möglig. Så vad spelar det för roll om vi inte tar disken på två dagar? Vad spelar det för roll om allt i köket inte blir färdigt i tid? Klarar vi det här, klarar vi att inte få in golvet förrän till sommaren. Jag känner en konstig frid. Jag blickar ut över havet och njuter av nuet trots diskberg. Livia älskar stugan, som hon kallar "Faffars Tuga". Hon säger det varje gång vi åker "hem" hit: "Liva åka Faffars Tuga, Faffar inte hemma, Fatffar borta. Faffar bor i huset, inte i Tugan".
 
Det här är en grov skiss på hur vi planerar det hela. Det här är vad vi skickat till elektrikern, rörmokaren och snickaren. Sedan blir det säkert en hel del justeringar. Vi hade möte med dem igår och pratade om att ha en vägghängd toalett istället, samt hur avloppen ska gå. jag var i huset till halv tolv på natten och grävde upp, så att rörmokaren kan göra sitt. Sedan ska resten av golvet jämnas till, så gjuter vi på måndag. Det är mycket att göra tills dess, men jag är trygg i att vi faktiskt löser det. Trots att Adam åker iväg en kortis till fastlandet. Han lyckades boka hemresa redan på lördagen, så nu kommer han vid fyra-tiden istället för söndag natt, som han först pratade om. Det innebär att vi har hela söndagen. Jag känner ett sådant lugn nu. Vi är över budget men vi sparar där vi kan, hittar bra lösningar och gör ett grundligt och bra jobb. Det vi lägger in nu kommer vi få tillbaka, antingen i livskvalité medan vi bor där, eller i pengar när vi säljer. 
 
Nu ska jag jobba lite! Ha en fin helg! Kikar in senare med lite bilder på vad som hänt i huset. Det är så roligt det här, på sitt eget, galna vis!