När rivingen går mot sitt slutskede

Hå hå, det går framåt! När vi kom hem igår morse hade vi nästan ett badrum. Vi hade i alla fall tre väggar och massor med kakel. När vi gick hemifrån igår kväll hade vi bara halva golvet kvar. Det kändes som ett helt okej dagsverke! Och idag är vi på det igen.
Idag ska vi ta resten av badrumsgolvet och delar av köksgolvet, sedan är vi nog redo för grabbarna på måndag. Rörmokaren kommer förbi och massor med beslut ska tas så att vi kan sätta igång på riktigt nästa vecka. De ska sätta in bjälken som kommer att bära upp hela övervåningen. Just nu är stödpelare på plats.
 
Vi måste också ta beslut om hallgolvet. Först ville vi byta det också, men tyckte sedan inte att vi hade råd. Sedan hade Adam sönder några av kakelplattorna och nu vill vi absolut göra det ändå. Det skulle verkligen underlätta för vardagen med två hundar om vi fick in fungerande golvvärme i hallen. Blöta tassar 3/4 av året gör det annars ganska smutsigt och vi städar och torkar konstant i dagsläget.
River vi nuvarande golv själva har vi fått offert på ca 10K. Annars blir det +20. Det är så lätt hur kostnaderna springer iväg när man tar beslut på plats allt eftersom. Men vi måste laga golvet oavsett, och vad är mest värt? Att laga ett sprucket golv med trasig golvvärme under, eller byta golvet och få in fungerande golvvärme samt en jämn höjd på golvet? Vi ligger redan över budget, men vi har också kunnat öka budgeten en del, så hittills går det ihop. Men vi är ju bara en vecka in... 
Det känns häftigt att se baksidan på bulväggen i vardagsrummet i alla fall! Snart är vi klar med att riva och kan börja bygga upp på nytt. Jisses vad mycket som var i dåligt skick! Vi sparar det vi kan, men så mycket är ruttet eller angripet, tack och lov inga aktiva angrepp och inget mögel. Man får vara glad för det lilla!