När Livia fyllde 3 år del 1

Natten till den 9:e april gjorde jag fint i köket före sängdags. Jag visste att det skulle komma en liten tjej upptassande nästa morgon för att väcka mig. Förväntansfullt blåste jag ballonger och log åt tanken av Livias min. Hon älskar ballonger. Och mycket riktigt. Morgonen den 9:e april vaknade jag till ett glädjetjut: "Ballonger mamma!!"
Vi har pratat i flera veckor med henne om att hon kommer fylla år. Morfar fyllde jämt i mars och sedan dess har vi pratat om födelsedagar. Så hon hade koll på att hon fyllde år, men inte riktigt på hur mycket hon fyllde. "Fyja!" svarade hon glatt och höll upp två fingrar. Men hon hade koll på att man får paket! Hon fick lika många som hon fyller, men små saker. 
Två filmer på DVD köpta second hand och en liten docka köpt på utförsäljning på Coop. Jag skulle inte köpa den, egentligen, men när jag fick syn på den kände jag bara att Livia skulle älska att få en sådan. Hon har redan en liten blond docka som hon döpt till Selma efter bästa kompisen. Nu tänkte jag att hon kunde ha en, så kan en heta Livia. Men icke. Hon älskade dockan och "katterna", men den skulle också heta Selma. Saga ville också leka med den, men det vägrade Livia låta henne göra. Så Saga stal andra favoritsaker som Livia i vanliga fall inte låter henne röra. Men så mycket tyckte Livia om sin lilla docka att hon inte brydde sig oavsett vad Saga stal!
 
Dockorna, gosedjuren Molle och Niffel, som är Livias absoluta favoriter, fick Saga leka med. För Livia lekte med sina Selmor. De skulle till och med sitta med vid bordet. Vad äter man till frukost på sin födelsedag? Pannkakor. Vi har det som regel hemma, att födelsedagsbarnet bestämmer maten. Livia fick pannkakor till frukost och köttbullar till lunch. På kvällen såg vi Bambi, den tyckte hon mycket om. Även jag och Adam satt fascinerade och tittade, för jag kommer knappt ihåg vad den handlar om. När den var slut tittade Livia hoppfullt på mig och sa: "Igen?".
Men innan dess var födelsedagen fullspäckad! Jag hade bestämt att den här dagen skulle vara stressfri och byggfri. Hur mycket det än kliade i fingrarna var det här Livias dag. Om det var något hon ville göra så gjorde vi det, men vi hade några saker inplanerade. 
Fotografering, lekland och att fika hos farmor. Efter frukost var det dags att leka med ballongerna och måla lite, innan vi klädde på oss och åkte förbi till huset. Livia ville måla medan pappa gick med hundarna. Så självklart fick hon måla!
Livia tycker mycket om att pyssla. Rita, pärla, leka med klistermärken. Saga tycker om att ta pappren och pennorna och kasta ner dem på golvet. Eller att försöka stjäla Livias nya Selma och hennes "katter" medan Livia målade... och gjorde sig fin för påskbilderna!
När pappa kom tillbaka hoppade vi in i kläderna och drog förbi huset på väg till stan. Där hade jag förberett för att ta lite bilder. Ljuset var inte bra, men några  bilder hann vi knäppa. Det var kaos i huset, golvet hade kommit men var inte lagt, så det var jättesvårt att hitta någonstans att vara. Tjejerna orkade i ungefär tio minuter, innan vi drog vidare in till stan!
Grattis Livia!