När Livia fyllde 3 år

Hur firar man en födelsedag när man är några veckor ifrån inflytt till sitt hem, bor i en liten sommarstuga med fyra stolar och en elektrisk toalett ute där utedasset förr fanns? Vi funderade på trädgårdsfest i huset, men det var för ont om tid och jag hade för mycket i skolan för att ha möjlighet att köra bort skräpet. Så istället blev det en dag helt utifrån Livias intressen.
Hon fick ha rosa, glittrig prinsessklänning. Hon fick ha håret "som Annie!" vilket betyder hästsvans. Vi mötte upp en av hennes bästa kompisar på ett lekland och av dem fick hon ett hårband och en tröja med Hogwarts-motiv och en bamse-klänning. Hårbandet ville hon genast ha på sig och det satt uppe en bra stund! 
De första minuterna tyckte hon inte om, kramade mig hårt och bad mig ta bort dem andra barnen från leklandet, för dem var läskiga. Men sedan fick hon syn på kompisen, och efter några osäkra steg släppte det helt och hon var en liten virvelvind. Lillasyster Saga fick inte vara med, för hennes näsa rann fortfarande och vi ville inte riskera att hon skulle smitta någon med en eventuell förkylning. Hon hade varit hemma från förskolan tidigare i veckan, och vi var oroliga att bägge tjejerna skulle bli sjuka. Men Saga fick åka i förväg till farmor istället, medan Livia lunchade med kompisen och hans lillebror, hoppade och härjade.
Sedan åkte vi hem till farmor, och där var det pyntat! Livia tyckte att det var superfint med rosa duk. Saga tyckte mest att det var toppen att Livia var taggad på bordet och fika, för då kunde hon sno duplo-huset och leka med det helt på egen hand en stund! Överlag hade Saga en toppendag eftersom hon fick använda massor med leksaker som storasyster i vanliga fall inte låter henne röra.
Livia hade blivit lovad fika, ett ord hon verkligen gillar. Så hon satt tålmodigt och väntade medan kaffet rann ner, inte en millimeter rörde hon sig! Saga som inte lärt sig ordet "fika" än var ovetandes om vad som väntade.
Farmor hade bakat tårta och tände ljus på den. Både jag och Adam skrattade gott åt att hon tände fem ljus, för det var det förpackningen innehöll... hade hon sparat två hade hon ju haft dem i vinter, när Saga fyller två. Men Livia fick alltså fem ljus! 
Saga fick smaka den andra festisen i sitt liv, och var i himlen. Hon satt och blundade, tuggade och snuttade på sugröret tills det var mos kvar av det. Nackdelen med papperssugrör! Så sjöng vi för Livia och hon fick blåsa ut ljusen. Det ville hon först inte, så farmor fick hjälpa till. Men sista ljuset blåste hon glatt ut själv.
Sedan var det alltså dags för fika. Bilder säger mer än tusen ord, eller hur?
Saga ville bara ha alla marshmallows som var på, resten var hon inte så imponerad av. Jag lämnade över kameran till Adam, och mitt i fikat dök farfar upp med presenter! Så då övergav Livia tårtan och attackerade med iver paketen istället. Det blev lite för många, men Livia var i himmelriket.
Gladast blev hon ändå över sin nya Bamseservis. Hon fick en av farfar och tant Malin på tvåårsdagen, och den har varit extremt älskad! Men hon var lite liten för den och har haft sönder de flesta delar, så jag önskade en ny åt henne. Mycket lyckat! Den har hon lekt med varje dag sedan dess. Så fick hon en Askungen-bok och den har blivit nya storfavoriten. Den läser vi för henne varje kväll just nu...
Saga tyckte mycket om trädgårdsredskapen Livia fått, och skulle hela tiden använda dem på parkettgolvet. Hon blev superarg när vi lade undan dem... Livia älskade allt hon fick. Kläderna, smycken, tofflor, allt skulle vara på! Även om tofflorna är lite stora att gå i, är de perfekta vid frukosten! Det var en väldigt lyckad födelsedag!
 
När barnen lugnat sig lite och vi läst Askungen två gånger åkte vi hemåt, såg Bambi medan pappan lagade spagetti och köttfärssås och sedan blev det kvällsbad. Vi somnade alla gott den kvällen! En helt renoveringsfri dag. Det var länge sedan!
Det blev verkligen en fin födelsedag!