När man visar något som inspirerar mig

 
Detta, mina damer och herrar, är min systers sovrumsvägg. Normal sak att ta kort på, eller hur? Nja, men jag tycker att hon gjort en så himla häftig effekt på sina väggar. Hon har målat alla väggarna mattsvarta och sedan strukit ett lager av en skimrande, svagt glittrig färg. I vissa vinklar blir det som en kaskad av vatten som forsar över väggen, i andra belysningar och vinklar är det som att befinna sig i ett rum fyllt av norrsken. Ingenting som jag själv skulle ha kommit på att göra, men hennes rum inspirerar mig otroligt mycket!
 
Jag har fått det som var kvar i burken och tänkte att jag skulle göra någonting roligt åt tjejerna. Kanske en vägg i dockhuset. Kanske experimentera med konst. Jag tycker verkligen att den blev fin. Med den mattsvarta grundfärgen får den där effekten verkligen sitt eget liv, en metallisk lek där varje penseldrag blir en del av någonting stort. Jag älskar när man vågar färg och tapet på väggarna. Det verkar vara ute med fondväggar och det tycker jag är så synd! Det kan vara som ett enda stort kosntverk. Inte alla klarar att ha färg och mönster på alla väggar i ett rum, men att ha en stark vägg kan få ett stort rum att kännas mindre och lättare att definiera, eller ett litet rum att kännas större, eller ett avlångt rum att kännas mer kvadratiskt. Allt beror ju på rummets unika förutsättningar, vilka ljuskällorna är och vilken vägg man placerar fonden på. Man kan inte säga någonting generellt om inredning. Det finns inga regler som alltid gäller alla rum. 
 
 
Men om det en regel jag tycker att alla ska följa, så är det: gör det som du brinner för, som får ditt hjärta att sjunga. Bry dig inte om i fall folk säger att "man kan inte ha mörka tak/golv/väggar". Det finns en stor rädsla för mörka färger och mönster, trots att ett mörkt rum med dämpad belysning är det som får oss att slappna av allra bäst. Vitt är ingen färg, det är grunden till alla färger eller ingen färg alls. Svart är dess motsats, det som existerar där inget ljus finns. Är jag helt knäpp om jag påstår att ingen människa mår bra av endast svart eller endast vitt? Är det inte kontrasterna, och just vad ett rum ska användas till, som bör styra våra färgval?
 
Våga vägra vita sovrumsväggar.