När man börjar bli en bokslukare!

Min lilla pingla, lilla läslus. Det är snart två veckor sedan hon för första gången lade sig intill mig med sitt lila huvud på min axel och tittade i boken medan jag läste den högt. "Dä!" pekade hon nyfiket. Sedan dess har det exploderat. Vår lilla tjej har blivit en bokslukare. Inte en enda sida har rivits ut, men som hon ligger stilla och bläddrar, helt fascinerad.  
Oftast ligger hon och läser böckerna upp och ner. Men det verkar inte spela någon roll. Hon gillar Farmer Fred-böckerna väldigt mycket, pekar på djuren och säger "Dä!". Livia berättar hjälpsamt för henne vad det är för djur. "Gjisen, Saga. Hästen, Saga!" Vi ligger alla tre tätt ihop och myser, läser. Pekar, berättar. Livias favoriter är just nu "Aristocats, och halsbandet som försvann" och "Hiawata och floden som försvann". Saga älskar farmer Fred-boken Kattskrället, som hon fick av farfar och Malin i julklapp eller om det var i födelsedagspresent. Den är lagom stor och hon är besatt av katter, så den lägger hon sig gärna med i sängen. 
Det är så gulligt. Hon försvinner iväg, så hittar man henne i sängen med en bok. Som om hon faktiskt kunde läsa. Men uppenbarligen gilla hon bilderna!