När man har beslutsångest om bänkskivan

Bänkskiva.
Alltså, hur svårt ska det egentligen vara att välja?!
Vi hade bestämt oss för en granitskiva till köket före jul, men idag var vi och tittade på skivor i butik, sedan satt vi och tittade hemma. Vi insåg att vårt val inte längre kändes rätt. Stenskivan vi gillat på en liten bit kändes rörig när man såg den på bilder i andra kök. Tillbaka på ruta ett. Vår budget har ju redan dragit iväg ändå så på sätt och vis känns det lite som pest eller kolera. Alla bänkskivor är otroligt dyra, och vi vill välja något hållbart.
 
Hållbart som faktiskt tål att användas, men också hållbart som inte kommer bytas ut av nästa husägare inom loppet av ett par år. Något som får ligga kvar ett tag, även om vi flyttar.
 
Egentligen ville vi inte ha svart, men vi faller bara för svarta skivor. Fastän kompisarna varnat för att smutsen syns bäst på det. Adam vill absolut inte ha vitt, det tycker hans er för gammeldags ut. Jag vill inte välja en grå som är för lik luckorna. Ingen av oss tycker att trä är hållbart, även om jag tycker att det är fint visuellt så HATADE jag att ha träskiva i gamla köket och jag vet hur mamma klagade på att vi repade hennes när jag växte upp. Nej tack, trä!
 
Keramik eller Granit är det vi hittar är det mest tåliga, följt av komposit. Men kompositen är så tråkig i sina mönster och keramiken alldeles för dyr. Vi har hittat två stycken vi båda gillar, men vi är inte eniga om någon. Här är alternativen vi i alla fall hittat:
 
 
1. Nero Assoluto Flamed & Brushed
En mörkare version (tror jag, har inte sett någon i verkligheten) av det vi har i badrummet. Den är matt och lite skrovlig på ytan, så att säga. Adam älskar det, han gillar inte när det är för blankt. Men jag är osäker på hur lättstädat det är och om en framtida ägare verkligen skulle gilla det. Jag har aldrig sett det förut i ett kök vilket gör mig osäker, men det ser fint ut på bilderna.
 
 
2. STEEL GREY - GROVKORNIG GRÅ STEN
Känns som en mörkare version av kalksten, mer levande med sina mönster. Adam vill i så fall ha den matt men jag vill ha den polerad. Det känns mest lättstädat, tycker jag. Man ser om det är fläckar någonstans på ytan, trots att den har mycket mönster. Samtidigt är jag rädd att den ser smutsig ut i verkligheten.
 
Vilken gillar ni bäst? Vad har ni hemma hos er i era kök? Några fördelar och nackdelar ni vill dela med er av till två snurriga hemmafixare?
 
#1 - - Dan:

2Steel grey. Finast ;)

Svar: Du är på min sida! :-D
Annie Stumle