När man sålde bordet

 
Äntligen är livet på rullning igen. Vi är ute från vår karantän sedan igår, elektrikerna kommer i veckan och rörmokaren är nästan klar med sitt. Huset kommer att kosta mycket mer än vi räknat med. Håll i hatten. Vi har räknat med att renoveringen tillslut kommer att ha kostat 860K. Hur vi ska finansiera det sista vet vi inte riktigt. Upp till 830K vet vi att vi klarar utan att ta fler lån. Det har varit otroligt jobbigt för mig att lägga ut så mycket pengar, för jag kommer inte från någon rik familj. Pengar har alltid varit problematiskt för mig.
 
Vi har löst det här ekonomiskt genom att spara, sälja av vissa saker och sälja aktier. Jag sålde borde jag köpte 2010 eller 2011 för 5000kr. Jag lät köra det till Bukowskis i september när jag ändå åkte upp för att hjälpa farmor flytta till äldreboende. Först var jag så ledsen, för jag fick ett otroligt dåligt bemötande där och fick höra att det skulle läggas ut för 4000kr. Jag hade fått en försäkringsvärdering på 10K, så det kändes alldeles för lite. Jag minns hur arg och besviken jag var på vägen tillbaka till Hallstahammar efter att ha kört upp till Stockholm med det. Sedan såldes det i slutet av september för 25K. Jag var jätteglad, men köparen betalade aldrig så det lades ut på nytt. Jag var så besviken och orolig över ekonomin att jag inte ens orkade titta på annonsen på nytt. Men jag visste vilket datum den slutade och gick in senare samma kväll för att titta. Jag skrek rakt ut. 
 
 
Aldrig i mitt liv hade jag förväntat mig att bordet skulle bringa in så mycket pengar. Men oj, vad jag var glad. Adam började sälja av lite aktier och har fortsatt att göra det sporadiskt sedan dess. Det har hållit renoveringen flytande. Vi har hela tiden haft som mål att inte behöva ta nya lån. Att renovera är dyrt och det kommer säkert att dyka upp fler kostnader som vi inte budgeterat för. Jag skulle inte bli förvånad om det landar på strax över 900K när det här är klart. Jag hoppas bara det höjer husets värde med i alla fall lika mycket, så det inte är "bortkastade" pengar. Oavsett värdet kommer det att bli bra när det är klart.
 
 
När man ser renoveringar på Instagram ser man inte svetten, tårarna, stressen eller kostnaderna. man ser bara en fin före och en snyggare efter-bild. Man ser inte de felbeställda sakerna som måste bytas, vabbande snickare eller svettiga husägare som sitter med miniräknaren. jag har suttit många timmar och googlat, jämfört priser och väntat in olika reor för att vi verkligen ska få det vi vill ha. Vi hade kunnat göra det här billigare genom att välja standardblandare och sådant, men vi har faktiskt fått riktigt bra priser på allt i stort sett genom mellandagsrean, black friday, andrahandsköp på webben, secondhand-fynd och att vi gjort mycket själva. Vi fick 40% rabatt på vitriviuset i badrummet, eftersom vi var först ut att köpa deras nya produkt när den kom ut och hade ett erbjudande. Någon sen kväll kommer jag nog att räkna på vad det skulle ha kostat att köpa allt nytt och till fullpris. Kanske skulle det få det att kännas bättre i hjärtat. 
 
Jag är väldigt glad för bordet och att det såldes så dyrt tillslut.