När man shoppat

Nu kikar jag in och säger hej lite snabbt! Jag ligger efter med skolarbetet, så tid har jag väldigt ont om just nu, med bygget barnen och lite jobb utöver mina heltidsstudier till byggnadsantikvarie. Vill ni följa lite noggrannare uppdateringar så häng med via instagram, men jag ser fram emot att snart börja blogga på riktigt igen. Vad jag längtar! Men tills tiden räcker till finns jag på @LummelundaEtebols. Jag tänkte i ala fall uppdatera lite på vad som händer i livet just nu!
 
Igår bestämde vi foder till fönstren och lister till golvet. Snickarna är där och jobbar igen, så äntligen går det framåt! Elektrikern kommer nästa vecka och rörmokaren kommer tillbaka om några dagar igen och fortsätter med sitt. Den här vecka är första riktiga veckan för oss alla, för Saga har börjat förskolan. Efter att ha startat om inskolning tre veckor i rad är vi äntligen inne på en "vanlig vecka" och jag kan försöka komma ikapp både med studierna och med de små jobbuppdrag jag fortfarande har. Som egenföretagare kan man aldrig helt vara ledig. Sedan spontanköpte jag en möbel igår:
 
 
Jag hoppas att den får plats i biblioteket hemma... men jag blev så kär att jag spontanköpte den via Facebook från Fårö, så jag hämtar den i morgon. Hur vet jag inte än, för jag tvivlar på att den får plats i bilen, och svärfars lilla minilastbil är inte lagad än. Men det löser sig. På ett eller annat vis. Det finns säkert släpvagnar att hyra någonstans. Jag hämtade ut ett paket häromdagen med dessa lampor:
 
 
De ska hänga i köket över bänkarna. Jag tycker det är så snyggt att göra på det sättet, men jag är lite orolig att det blir konstigt i och med att vi har så lågt i tak. Blir det skumt får jag hänga dem i fönstren istället. Vad jag gillar dem! Först trodde jag att jag missade att köpa dem, men jag hann med någon dags marginal efter mellandagsrean. Så lamporna var inget spontanköp i alla fall. Jag har letat länge efter liknande lampor i rätt storlek. Men jag spontanköpte i stort sett ett par dörrgaller. Vi behöver ändå måttbeställa en ny ytterdörr, så varför inte skaffa en som vi verkligen vill ha? Jag har drömt om dörrgaller i många, många år. Dessa ska målas svarta. Och Adam har gått med på att vi ska byta färg på dörrar och fönster! Det blir någon form av turkos. Jag visade honom en bild på en dörr inne i Visby och då gick han med på det. Så i sommar ska jag måla fönster!
 
Sist men inte minst har jag inte visat blandaren jag köpt till badrummet. Jag är peppad på att montera den, vilket troligtvis kan hända någon gång efter nästa vecka. För nu börjar det äntligen ta fart igen i huset! Vi har enats om hur vi ska lägga kaklet i badrummet, så till helgen ska Adam börja kakla. När det väl är gjort så kan det börj monteras på allvar därinne. Jag vill vara hemma igen till Adams födelsedag den 23:e mars, vilket han inte tror att vi kommer vara. Men jag har det som mål i alla fall.
 
 
Åh, vad jag längtar hem nu!