När vi har Covid i stugan

Det är lördag idag. Jag är trött med en svag huvudvärk, svullna bihålor och rinnande näsa. Det är covid som är på besök. I tisdags testade jag positivt. Vaknade vid fem på morgonen med migrän, frossa, halsont och feber. Det gick inte över och trots typ 8 alvedon så mådde jag fortfarande pyton. Adam tyckte att jag skulle ta ett test men det tyckte jag var onödigt. Jag hade varken hosta eller smak/luktbortfall. Men han tjatade och jag tyckte att det inte kunde skada. Efter tre sekunder visade det positivt. Så sedan dess har hela familjen isolerat sig i stugan.
Alla har haft svaga symtom - tjejerna har haft 37-38 grader och hosta. Adam har hostat, haft huvudvärk och varit trött. Jag har varit pigg nog att åka till huset två kvällar när ingen annan varit där, och städat, behandlat väggarna i badrummet och satt fog i badrummet. Tjejerna har mest lekt hemma, sett Aristocats 2-3 gånger om dagen och läst böcker. Saga är helt ointresserad av TV:n men Livia älskar den. Annars har de lekt med varandra ännu mer än vanligt. Idag satt jag och Adam och diskuterade i hushållssysslorna och renoveringen i vardagsrummet medan de satt och ritade i köket. Vi kunde se dem hela tiden, men de hade hur kul som helst.
Tack och lov verkar det inte bli värre än så här för vår del. Jag har haft svaga symtom sedan tisdagen, min hals är som vanligt igen och jag är mest rastlös. Jag känner mig instängd och begränsad. Men jag tror att vi kan gå ut bland folk igen som vanligt på måndag. Tjejerna lär väl hosta i evigheter, med de har varit feberfria sedan i torsdags. Tack och lov för två respektive tre sprutor!