När man firat midsommar

 
Hade ni en bra midsommar? Det hade vi! En av de allra bästa på länge! Vi åkte, om än lite sent, till det lokala midsommarfirandet i Nyhamn, några kilometer eller så från vårt hem.
Vi kom just i slutet av dansen, och Livia var mycket skeptisk. Jag tog Saga och skyndade dit och hann precis vara med i sista sången innan det hela var över. Livia var nyfiken och kom och tittade, men var blyg och gömde sig mest hos mig. Saga var nyvaken och även hon mycket skeptisk till allt ståhej.
Men de blev snabbt gladare eftersom att alla barn blev bjudna på glass och festis! Det fanns både gräddglass och isglass, och så pass mycket att det även räckte till alla tonåringar och några av de vuxna. 
Jag fick en päronisglass av en snäll kvinna som jag gav vidare till Adam, jag är inte så förtjust i isglass. Men Adam är helt tokig i just päronisglass, så det blev bra ändå! Det var extremt varm, solen gassade och familjen satte sig en stund i lugn och ro och åt glass.
Jag gick runt och njöt lite av atmosfären, tog några bilder och kollade om jag kunde se någon vi kände. Det var ju ett tag sedan vi kunde träffa grannarna, så det är inte så många vi hunnit lära känna.
Sedan bad jag Adam knäppa några bilder på mig och tjejerna vid midsommarstången. Saga tyckte det där med blommor i håret var lite överskattat, men hon tyckte att mitt halsband var roligt och det var mysigt att få sitta i famnen. Livia var mer intresserad av allt som hände runt omkring, så Adam fick kämpa för hennes uppmärksamhet.
Sedan tog musikanterna upp en vända till med sång, och jag, som kände att jag missade dansen förut, tog med Saga på en svängom. Det tyckte hon var jätteroligt! Hon tjöt av skratt när jag svängde henne i luften!
Det var familjen Olin från Lummelunda, som tydligen är kända i krokarna, och det förstår jag! Så duktiga. Det var verkligen mysigt att dansa kring stången till tonerna från olika visor, flera som jag kände igen och några gotländska som jag aldrig hört förut.
Livia ville tillslut också komma och dansa, så hon kom springande. Vi dansade ihop hon och jag, medan Saga försökte fly iväg och klättra upp i någons solstol. Folk runt omkring log och skrattade, vi var nog dagens underhållning. Livia som dansade och ville virvla med kjolen precis som jag. Min kjol, faktiskt köpt från Shein, är underbar att dansa med. Ett av mina absoluta favoritplagg.
Saga var som sagt hellre ute på äventyr än ute på dans. I Nyhamn finns det ju mycket att utforska! Fiskeläget har ett litet museum och flera gamla båtar.
Sedan var det dags att begé sig vidare mot Ardre och det årliga firandet med kompisarna! Det är ju typ fjärde året i rad vi gjort det. Det var väldigt liten skala under pandemin, men ändå. Det var ganska litet och lagom i år också.
Barnen hade ett litet eget bord för sig. Alla hade med sin egen mat, så det var lite avundsjuka barnen emellan när Livia hade gurka och bästa kompisen korv, men tack och lov kunde man ju dela med sig så att alla fick smaka av allt gott.
 
Kompisarnas altan är inte klar än, så vi satt ute på gräsmattan. Vi flyttade bordet hela tiden så att vi satt i solen. Det var en varm kväll. Helt otroligt midsommarväder! 
Barnen fick vara uppe hur länge de ville. de började droppa av vid nio men våra tjejer höll igång tills klockan 11, när vi bestämde oss för att natta dem och själva krypa till sängs. Saga somnade nog inom två minuter. Livia däremot klarade nog fyra böcker innan hon somnade.
De är så himla bra kompisar, barnen. De stora flickorna är bara en dag i sär i ålder, medan Saga och Casper egentligen är jämngamla fastän han är född i Januari och hon i December, så hon är närmare i ålder med hans lillebror rent åldersmässigt. Lillebror är dock inte fyllda 1 än och håller so bäst på att lära sig gå mer än ett par meter, så Saga är inte så intresserad av honom än.
Men att sitta i mammas knä, det är det bästa som finns när man är trött. Eller pappas, när mamma är dum och tar ifrån en tofflorna man snott från kompisen. Det är inte lätt att vara tre år. 
Hoppas ni hade en underbar helg!