När man är hemma och allt rullar på!

Äntligen! Efter många veckors väntan är de här. Våra bänkskivor. På dagen åtta veckor efter att vi bekräftade ritningen kom de äntligen. Tillverkningen skulle ta 2-3 veckor, det tog 4. Sedan tog lagret två veckor på sig att packa dem i emballage. Sedan glömde Schenker att hämta pallen och det tog ytterligare nästan två veckor innan den kom. Mänskliga faktorn. Vi har verkligen haft otur med allt.
Lite dåligt emballerade, så en liten skada. Men det kan vi slipa till om det stör oss. Det var en detalj som var missad vid hålet kring spishällen, men eftersom ingen vet hur vi tänkte är det bara vi som vet att det inte blev så. Ingen annan kommer någonsin att veta vad som inte blev. Problemet var dock att pallen var för tung för att lastas av vid vårt hus, så den fick köras till Adams pappas gård och lastas av där, sedan fick vi köra dem en och en och två och två till huset. Det var en projekt! Men nu är dem hemma.
De ska bara limmas, sedan är det klart. Om vi är nöjda? Jag kan inte beskriva känslan. Inte för mörka, inte för enhetliga. De är så vackra och så levande. Och det bästa av allt? Priset. Vi beställde efter mycket om och men från ett företag som heter Cucina Design AB, eller "stenskivor.se". Jag var orolig över att det skulle vara för bra för att vara sant. För det kändes verkligen så. 
När vi skulle beställa var det extrapris på lagerförda varor och den vi ångrat oss till råkade vara just det. Ca 1900kr/kvadratmeter skulle den kosta. Steel Grey. Total offert låg på 23K inklusive emballage. Vi var inne i en butik på här på Gotland och fick offert på samma mått, samma sten, samma tjocklek på 60K. Vi kände att vi vågade chansa, och chansningen lyckades.
Med frakt blev totakostadnaden på 24 100kr. Vi chansade på att smalare delar skulle hålla i frakten, annars finns risk att de skulle slås av. Vi ska limma dem till helgen, tillsammans med mycket annat. Slipa och betsa golven, bygga på tjejernas säng, tapetsera... det finns att göra! Men nu är nedräkningen mot inflytt verkligen påbörjad. Vi tänker oss småfix i lugn och ro nu två veckor och inflytt efter morsdag. Städning i början av Juni och kanske hemflytt officiellt söndagen den veckan.
Jag är så taggad! Snickaren är där idag, eller ska vara där nu under eftermiddagen. Vi får se vad han hinner med. Ikväll ska jag dig och bygga lite. Slipa och måla tjejernas rum, kanske såga lite reglar och bygga på deras säng så att vi kan få upp de stora skivorna på lördag morgon så att jag kan slipa köksgolvet. För första gången på riktigt länge känns det riktigt, riktigt bra!
Ursäkta sneda mobilbilder, men det är allt som jag har tid med just nu. Slutfasen i skolan tar en hel del tid just nu! Och som ni såg i förra inlägget måste jag värna om hälsan också. Det verkar vara en nerv i i kläm. De har gjort alla tester de kunde och hittade inget, så det blir sjukgymnastik och förhoppningsvis får jag tillbaka känseln i benet en vacker dag.
 
#1 - - Inger:

Ni får så grymt fint! Rena drömmen. Å så håller jag tummarna för bättring i benet.

Svar: Tack!! <3
Annie Stumle