När man funderar lite över tacksamhet

 
Jag sitter på färjan och stirrar ut över lugnt vatten och kom på hur tacksam jag är över att det verkar vara lugnt på havet. Kommer på att den här stunden, när jag sitter här i restaurangen med en kopp te och en bakelse jag fått med mig från min pappa, är en av de mysigaste, lugnaste jag känt på väldigt länge. Något med det blå, tilltagande mörkret utanför fönstret och koppen med varmt te får mig att tänka på lugn och lycka och hur lite jag känt det sedan vi drog i gång renoveringen. Och nu sitter jag här. Snart i land med det här kapitlet av vårt liv. Och oj, vad jag  är tacksam. 
 
Över att vi haft möjligheten att renovera. Över att det blir riktigt bra. Över att vi har magiska hantverkare som jag känner att jag kan lita på - som gör fel men som gör det för att de är mänskliga och inte för att de saknar kunskap eller inte bryr sig. Jag är så tacksam över att våra föräldrar ställer upp. Över att pappa jagade upp en lådfront åt oss så att vi nu kan montera klart under diskhon. Över att Adams pappa har den lilla vita skåpbilen som vi kan låna så ofta att vi borde börja dela skatten på den. Över att hans fru och Adams mamma ställer upp som barnvakter ibland flera gånger i veckan. Över våra fantastiska vänner som peppar och stöttar och bjuder oss på fika så att vi orkar vidare. Över våra friska, underbara flickor som är helt okej (oftast i alla fall) med att mamma åker iväg när det är dags att lägga sig och som leker glatt i trädgården medan vi pysslar. Över att jag delar allt detta med den man jag älskar så sinnesjukt mycket. Vi har överlevt det här. Vår relation har klarat det här, inte bara klarat, utan till och med blivit starkare. 
 
En miljon, har det kostat, ungefär. Strax under. Men det har kostat så mycket mer, så mycket annat. Tid, svett, blod, tårar, vila och egentid. Med facit i hand, skulle jag ha gjort om det? Nej, jag hade gjort mycket annorlunda. Men att renovera, det skulle jag göra om. Kommer göra om. Men inte så här omfattande med så små barn. Kan man vänta, tror jag att man ska renovera före barn eller efter att barnen är typ fyra-fem år. Men det kan man inte alltid. Livet händer, behoven är för stora och för akuta. Snart flyttar vi hem till en säker, mysig plats som verkligen är vår. Jag har nog aldrig känt mig lyckligare (eller tröttare!) än vad jag gör just, just nu.