När man inlett sista veckan av renoveringskaos

Så har den börjat. Sista veckan i sommarstugan. Så här års är det mysigt att vara i stugan, men oj vad jag längtar hem! De senaste dagarna har vädret varit rätt kasst, men de stunder som varit fina har vi tagit vara på! Vi är i huset varenda ledig minut. För på söndag hoppas vi kunna sova hemma igen. Den här veckan kommer rörmokaren och elektrikern. På lördag fotar jag årets första bröllop, men på söndag tänkte vi storstäda och möjliggöra för att sova hemma igen. Tills dess återstår mycket, emn ändå inte. Sängen ska byggas klart och målas. Golvet ska lackas en gång till minst. Spisen monteras in och avlopp till diskmaskin och ho i köket komma på plats. Vi ska konka in samt städa kyl och frys. Resten av allt småpill kan vi göra när vi väl bor i huset. Sätta lister, måla detaljer.
Plantera. Jag har spraymålat gallren på andra sidan, de ska ha ett lager till på bägge sidor. Jag ska lämna in dem till dörrtillverkaren nästa vecka. Dörrarna beräknas bli klara i november och jag tänker att de kanske är inne vid nyår. Innan dess kan inte alla lister komma på plats. 
 
Vi turas om att bygga medan den andra leker med barnen eller hänger med dem på något vis. Jag har rensat en del ogräs och planterat en del medan jag haft tjejerna. De leker bra och självständigt i sin sandlåda för det mesta. Livia vill vara med och bygga. Jag frågade henne vad hon vill göra när hon blir stor. "Hm... bygga hus!" svarade hon. Jag antar att vi gjort något rätt i den här renoveringen i och med det svaret. Hon har inte farit alltför illa av det liv vi levt under tiden. Hon har mig som förebild när det kommer till bygget. "Mamma bygger hus på kvällarna"
Jag har målat om badrumsdörren. Jag har lyckats tappa bort färgen så jag fick ta vit lackfärg som fanns hemma. Inte optimalt! Jag vill sluta använda akrylfärg då det är så dåligt för miljön, men jag vill använda upp det jag har i alla fall. Ska man vara miljövänlig ska det som finns användas innan man köper nytt. Att slänga det är ju inte vettigt, det är ju redan tillverkat och hamnar bara i avloppet och i haven då. Badrumsdörren kanske får målas om inom några år ändå, för jag är inte alls nöjd. Men vi får se. Nöjdare är jag med tapeten i barnrummet, och deras säng.
 
 
Tjejerna får en dubbelsäng med ett loft ovanpå. Inspiration är ringmuren och sagor. Det blir klättervägg på sidan mot fönstret och byråer för kläder inbyggda i fronten. Det blir inte så mycket golvyta, men det har vi i andra delar av huset. De kommer kunna leka i sängen och vill ju mest vara med oss ändå. Den här borgen kommer att kunna hålla mardrömmarna ute och bli en perfekt nattningsbas för sagostunder. Och somnar vi med tjejerna kommer vi att ligga superskönt. Inga emra onda ryggar efter att ha somnat med Livia i hennes växasäng!
Adam håller på att såga till delarna, som jag monterar och sedan målar. När det är målat kan vi bära upp själva sängarna och sedan börja använda rummet! Som vi längtar! Sängen blir en överraskning för tjejerna. De har inte fått vara i rummet sedan vi började bygga den.
 
Snart så! Idag sitter jag på båten på väg till fastlandet över dagen för att lämna tillbaka allt överblivet till IKEA! Det blir skönt att få det gjort.