När man visar dockhuset

 
När min svärfar köpte sin gård stod där två dockhus på vinden, egentligen ombygda bokhyllor. För ett tag sedan frågade jag om vi kunde ta ett av dem, och det gick bra. De har inte blivit lekta med på många år, så det var mycket smuts att skura bort, och tapeterna föll isär. Det var verkligen ett ödehus.
 
 
Men jag tyckte att det var otroligt gulligt och då Livias favoritprogram på TV är just Gabbys Dollhouse tyckte jag att det vore jättekul att ha ett dockhus hemma. Detta är stor nog för barbiedockor, om hon leker med det i framtiden, även om dörröppningarna nog passar bättre för ponnyhästar.
 
 
 Jag började med att skruva av dörrarna, vilket var lättare sagt än gjort. Sedan målades själva huset grått och jag fick ta loss alla lösa tapeter. För att göra det lättare att hantera satte jag det på hjul, så att det går att flytta. Det ska dock sitta en kedja i väggen, tänker jag, så att det inte kan välta när tjejerna klättrar på det. 
 
 
Efter att jag tapetserat tjejernas rum tapetserade jag även huset, med rester och prover. Jag köpte faktiskt en bund tapetprovet från en lokal butik som sålde buntar med blandade prover till förmån för Ukraina. Men jag kompletterade med lite tapetprover från Rusta och sådant jag redan hade hemma. Mittenhyllans "golv" lämnade jag som det var. Någon gång har det legat något som ska likna trä, och det var fortfarande ganska fast, så det kändes kul att ha kvar. Taken får också vara kvar. Däremot ska jag sätta upp "lister" och måla utsidan med stencil som liknar tegel. Men det tänkte jag göra i sommar, när vi väl är hemma igen. Det känns lite knasigt att prioritera lister i dockhuset före köket. Men att få upp "tapeterna" kändes skönt när jag ändå hade klistret framme.
Nu står det i rummet och väntar på att bli fastlåst, sedan kan tjejerna börja leka med det nästa vecka! Om de bara visste vilket roligt rum de kommer att få! Vi gör det som en överraskning till dem.