När man har julkänslor!

Jag har sådana julkänslor och längtar så efter jul! Jag har ännu inte köpt några julklappar men jag tittar hela tiden. Barnen är ju enklast, samtidigt som vi är rädda för att det blir för mycket. Adam är ganska lätt, med sitt matlagningsintresse. Vi har lite idéer på presenter till mina föräldrar, men sedan är det än så länge stopp. Men det kommer! För en gångs skull vet jag i alla fall vad jag önskar mig! Julklappar behöver inte vara dyra för att bli uppskattade. Enkla saker kan göra mottagaren väldigt glad, om det är något hen behöver- Jag försöker att lyssna uppmärksamt på vad familjen pratar om under året för att hitta bra presenter både till födelsedagar och jul, för ingen- varken dem eller vår värld - vill ha skräp bara för att få.
 
Här kommer i alla fall min önskelista för i år!
 
 
 
 
1. Extra bakplåtar till ugnen! När vi köpte våra ugnar ingick en platt och en djup, men ska man baka kanelbullar eller pepparkakor behöver man fler än två! Extra till vår gamla ugn kostade över tusenlappen styck, men dessa ligger på ca 350kr, vilket känns mer än värt det. Jag skulle behöva ha totalt fyra stycken, men helst fler. Drömma och önska kan man alltid!
 
2. Virkade grytlappar från Rusta, de är så fina! Jag har köpt två men en är spårlöst försvunnen. Och man måste ju ha minst två, annars kan man ju inte ta ut något stort från ugnen. Vi hade många tidigare men de är så tunna att man inte kan hålla i en plåt mer än några ögonblick om man inte har de dubbla, och då är det svårt att få ett bra grepp. Men dessa är så tjocka, praktiska och fina!
 
3. Badbomber och badsalt och annat sådant! Gärna från Lush, de är så naturliga och har så härliga dofter. Små är jättebra, stora vågar man ju typ inte använda! badskum är det bästa tjejerna vet. För mig spelar det ingen roll så länge det luktar gott. 
 
4. Cluedo Harry Potter. Cluedo är så roligt att spela! Med Harry Potter-tema kan det inte bli bättre! Jag älskar att spela sällskapsspel. Jag hoppas kunna indoktrinera mina barn att bli lika förtjusta i det. Det är ett härligt familjenöje!
 
5. KitchenAid. Jag gjorde mig av med min gamla bakmaskin från typ 80-talet, som mamma ropade in på auktion till mig, nu när vi flyttade in i huset igen efter renoveringen. Men den nya jag har är liten och ganska opraktisk, så även om den gamla laggade så saknar jag den. Med den var bakning enkelt. Så drömmen är en riktig KitchenAid, förhoppningsvis så pass bra kvalité att den håller många, många år.
 
6. Stearinljus! Det går åt många sådana här hemma. Jag föredrar vita, eftersom det kan vara svårt att få ihop tillräckligt många för att matcha om man blandar, men innerst inne tycker jag färgade ljus känns så extremt lyxigt!
 
7. De tecknade Harry Potter-böckerna, jag har de tre första men nu finns fyran ute.  
 
8. Dekoration för tårtor. Det hade varit så kul att ha fler roliga dekorationer för tårtor framöver. Livia önskar sig redan en rosa tårta till sin födelsedag. Jag funderar på att göra en groda som kikar upp ur vattnet åt Saga nu när hon fyller år. Så det är bra att ha små verktyg, som löv, blommor och liknande!
 
9. Ytterligare bakningsrelaterat, men roliga färger och pennor så att man kan dekorera kakor och bakverk. 
 
10. Choklad! Finns det något godare eller roligare att få än en riktigt härlig chokladask? 
 
 
12. Kylplatta. Perfekt för sköna sommardagar ute, när man vill kunna dricka kaffe i trädgården men hålla mjölken, saften och vattnet härligt kallt. Totalt onödigt men ack så kul att ha!