När man besökt Skördefestivalen

 
Under sommaren blev vi kontaktade va Skördefestivalen som ville ha ca 50-100 foton och filmmaterial från sin marknad. De ville specifikt ha bilder på familjer och barn, gärna tjejer, som roade sig. Att fotografera främmande barn är dock inte att rekommendera, man måste ha tillstånd för att bilderna sedan ska användas i marknadsföring. Men det är vi vana vid från vårt engagemang med Medeltidsveckan!
 
 
Vi frågade dock barnens farmor om hon ville ha dem på marknaden, för då hade vi barn vi kunde ha som backup, ifall det var dåligt med besökare eller ifall ingen ville medverka. Underbara farmor sa ja, så istället för att hänga med henne i stan medan vi jobbade, fick barnen roa sig på marknaden! jag och Adam sprang fram och tillbaka mellan olika aktiviteter som skulle fångas, och mötte upp våra egna barn då och då för att se hur det gick samt ta bild när de hade roligt. De fick börja med att köra traktor, det tyckte de var skoj!
 
 
Seda fick de hoppa i höet. Livia tyckte höet var spännande men inte alls så kul som vi trodde hon skulle tycka. Saga tyckte inte alls om det, hon bara skrek och skulle sitta i mitt knä. Jag önskar någon tagit bild på det, hur hon satt i mitt knä medan jag satt i höet och fotograferade andras barn som hade roligt istället. Jag tycker att det är jätteroligt att fota barn, särskilt under sådana former, när det ska fångas härliga ögonblick och inte behöver styras upp och poseras!
 
 
Sedan gick vi för att hitta något att äta, och på vägen dit hittade tjejerna ballonger. Det var väldigt uppskattat! Livia vill gärna ha ett handtag och ha ballongen om armen. Vi knöt Sagas i vagnen, då den skulle ha flugit iväg inom en minut annars.
 
 
Ballongen var en väldigt bra distraktion medan barnen och farmor stod i kön för att köpa mat. Det var en lång, lång kö! Jag passade på att gå runt och fotografera matplatsen så länge. De flesta bilderna i det här inlägget är dock bilder som inte levererades till Skördefestivalen, de fick mer skrattande och glada bilder. Jag tror jag levererade närmare 180 bilder för dem att välja bland.
 
 
Arla gjorde reklam för sig genom att ha en liten halmhage med hoppkor. Livia ville ha med en hem, hon tyckte att de var hur roliga som helst!
 
 
När det var matdags ville hon knappt äta, hon var ju upptagen med att hoppa med sin ko.
 
 
Saga däremot tackar aldrig nej till mat! Efteråt undersökte hon också korna, men hon var ju bara 1,5 år och lyckades inte lista ut hur man fick dem att hoppa, so hon satt mest på den ena och skrattade. Men det var ju kul det också!
 
 
Sedan fick Livia testa ponnyridning för första gången! Hästar har varit något hon tjatat om en längre tid, så det var jättespännande att se hennes reaktion. Jag stod och fotograferade många barn som fick prova att rida, men ingen var gladare än hon.
 
 
Leendet gick verkligen från öra till öra och hon uttryckte inte att hon var rädd. Vår lilla tjej som annars lätt blir rädd för mycket! Men att rida ponny, det var hon inte rädd för! Jag ser fram emot att få se henne rida ponny på fler event i framtiden, men för vår ekonomis skull hoppas jag att det inte är ett intresse som fastnar. Det kostar ju en hel del, ridlektioner och utrustning!
 
 
Sedan var det dags att klippa får, något arrangören bett oss att föreviga. Det var ganska många barn där, men ingen var nog lika nyfiken som vårt stora troll.
 
 
En gång fick Adam gå och hämta ner henne från grinden, för hon höll på att i stort sett klättra in... Saga var mer chill och höll sig mest vid farmor. Livia var verkligen i helt rätt ålder för Skördefestivalen! Jag ser verkligen fram emot att gå dit 2023, förhoppningsvis utan att behöva tänka på jobb!
 
 Extremt kul för barnen, och väldigt intressant även för oss vuxna!