När man haft långfredag

Hoppas ni haft en härlig långfredag! Bloggen har tydligen legat nere, servern har en massa problem för tillfället. Så eventuellt ser ni detta först efter helgen. Men så kan det vara! Vi firade långfredag med sovmorgon och äggritning. Kokade äggen med karamellfärg till barnens stora lycka. Sedan fick de rita på äggen innan vi åt dem.
Barnen älskar äggvitan men bägge ger gulan till mig. Jackpot för mig, som älskar äggulan! Jag fick 1 ägg och sex äggulor till frukost. Barnen åt tre ägg var innan äggen tog slut. Nästa gång får jag köpa hem fler ägg, trodde 10 skulle räcka mer än väl, men icke. Tur att det fanns mackor också! 
 
Resten av dagen var barnen enligt Saga "nakenisa" (nakenfisar) och det var bara några minuter med kläder då de var ute och letade ägg med farmor i trädgården. Saga var inte glad alls över dessa minuter. Livia längtar till sommaren och har flera gånger sagt att i sommar ska hon och Saga vara nakenfisar i trädgården hela tiden. Mina härliga små nudister! Det blir svårt för mamman som gärna vill fota dem, dock, för jag vill inte publicera bilder på kön och rumpor, och bilder som inte publiceras riskerar att bara glömmas bort på en hårddisk. Eller så blir de inte tagna alls, vilket oftast är fallet. Men så är det, mina fantastiska nakenfisar verkar helt obrydda av kylan och släpar hellre runt på filtar än att ha morgonrock och tofflor som sin mor eller mjukisbyxor som sin far.
 
 
Efter lunch åkte Adam iväg och jobbade. Farmor kom över och hängde med tjejerna under några timmar medan jag städade och pysslade i huset. Men det blev en hel del spring för min del mellan barnen ändå, så på kvällen var jag helt slutkörd. En liten olycka höll på att ställa hela dagen på ända dessutom. Saga hoppade rakt på min mage och en bra stund var jag skärrad och orolig, för det gjorde så ont! Men tack och lov landade hon på sidan av magen och en bra bit ifrån både moderkaka och bebisens huvud, men oj vad arg bebis blev! Det var kalabalik där inne en god stund efteråt. Bebis gillade inte den plötsliga knuffen! 
 
 
Men i övrigt var dagen lugn. Det blev läsning, pyssel och måleri. Jag läste för tjejerna och sedan läste Livia för Saga. De älskar att bli lästa för, tjejerna. Livia läser gärna bok för lillasyster. Det är väldigt intressant att höra henne berätta om bilderna. Den här boken var dessutom ute och flög en stund under läsningen. Lillasyster var trollbunden av berättelsen!