När man skriver hemtenta

 
Dessa veckor alltså. Jag sitter hemma och skriver hemtenta om fastighets- och byggnadsjuridik och hoppas på att jag ska få göra det i lugn och ro. Jag har blivit beordrad vila av läkaren. Jag hade en riklig blödning vid lunchtid igår och fick åka in akut till förlossningen. De var 20 minuter av total ångest innan jag kom fram. jag satt och knuffade på magen hela vägen för att jag ville veta att bebis levde. Det är helt klart 20 av de jobbigaste minuterna i mitt liv, tiden från blödningen tills att jag klev in på förlossningen. Väl där kände jag mig lugn. jag hade känt allt kraftigare sparkar under resan och när jag väl låg där på britsen var det fotbollsträning eller något inne i magen, oj vad det sparkades! Det blev fyra timmars övervakning och kontroller innan jag fick åka hem. De hittade inte anledningen till blödningen, men då jag har mycket åderbråck misstänker dem att ett bråck kan ha brustit någonstans invärtes.
Jag fick en smärtsam sammandragning strax efter blödningen och hade en molande mensvärk medan jag körde in till sjukhuset. Det gjorde mig jätterädd att förlossningen skulle starta. Men så fort jag lugnade mig lugnade sig sammandragningarna och återgick till att vara snälla även om de ibland är starka. Nu är jag som sagt ordinerad vila. Det blir ju lätt, så här på en helg när man har två vilda barn att hålla rätt på. Men idag har jag tagit det lugnt och försökt fokusera på min hemtenta, vilket inte varit lätt. Ämnet är svårt, snårigt och tråkigt och jag sitter hela tiden och lyssnar på kroppen. Det är svårt att fokusera. 
På förlossningen fick jag bekräftat att bebis fortfarande ligger i säte, så det ska bokas in ett vändningsförsök. Det blir troligtvis torsdag eller fredag nästa vecka, men det kan bli uppskjutet till veckan därpå. Förhoppningsvis inte, för då ska jag vara i Bunge hela veckan och får svårt att ta mig in till stan. Vi har just nu bara en bil, så jag är beroende av bussar.
 
Idag har jag haft mycket sammandragningar, vissa rejält starka men inte smärtsamma. Det har varit skönt att bara sitta i soffan eller ha pendlat in till vardagsrummet för att byta ställning. Sauron håller mig sällskap. Bebis är fortsatt sjövild i magen, så jag känner mig lugn och avslappnad i alla fall. Magkänslan har hela tiden sagt mig att bebis kommer omkring sitt BF, för det är bara ca 3% som föds i säte och ca 5% som kommer före v37, så i och med att Livia gjorde bägge har jag kallt räknat med att oddsen att det händer igen för oss är väldigt minimala. Något jag nu omvärderat. BB-väskan står packad och redo i hallen. Jag tänkte hämta hem babyskyddet i helgen. Det är lika bra att vara redo...
Så har vi det jus nu!  Tänk att jag var så himla rädd för att behöva vabba Saga dessa dagar, då hon hostat ganska mycket igen. Jag tänkte attd et vore typiskt så här till hemtentan. Och istället blev det jag som fick ligga på observation på förlossningen. Så kan det gå, aldrig kan man planera ordentligt!