När man firat alla hjärtans dag

Jag såg en rolig video på Instagram dagen efter alla hjärtans dag. Hur man firar det före och efter man får barn. Före barn är det romantik, frierier, blommor och choklad. Efter är det massa grejer till barnen, allt hjärtformat. Jag skrattade gott, då jag kände igen mig!
 
Vi har aldrig firat alla hjärtans dag (jag tror inte jag fått blommor av min man, men det kanske har hänt vid något tillfälle, på just alla hjärtans dag) utan är mer sådana som spontant gillar att göra romantiska saker ihop. Tänder levande ljus dagligen, badar tillsammans (japp, även med barnen, det är trångt men kul!), spontanköper fika eller blommor, gör fina gester som att ge varandra sovmorgon, koka te eller kaffe mm. Jag tycker om alla hjärtans dag - all uppmuntran till att göra fina saker ihop är bra - men jag tycker inte om vilket shoppingjippo det är. Det startade som ett sätt för företag att sälja mer grejer, och det fungerar. Jag köpte till exempel hjärtformad choklad.
 
I år "firade" jag alla hjärtans dag med våra tjejer. Gav Adam sovmorgon, gjorde äppelskivor med kanel formade som hjärtan i tjejernas smoothie innan han kom upp och körde dem till förskolan. Sedan hämtade jag dem, lagad korv och makaroner (på Livias order) innan de fick sina smoothies och slutligen chokladpudding, sitt livs första så vitt jag vet. Adam var och tränade med vänner efter jobbet och när han kom hem hade jag och tjejerna somnat. 
 
(Tjejerna får smoothie morgon och kväll med ett specialpulver som stabiliserar deras magar. Vi håller på att utreda allergier, men i ett halvår har vi kört smoothie morgon och kväll här hemma och det fungerar jättebra.)

Hoppas ni haft en fin alla hjärtans dag!