När man närmar sig Livias 4:årsdag!

Snart fyller Livia 4 år. Oj vad det är kul nu när hon är så stor och börjar förmedla själv vad hon önskar sig och drömmer om. Det finns så mycket hon vill ha och uppskattar! Men hon är bara 4 år så det handlar om att tänka efter. Vad behöver hon? Vad har hon plats med? För vi har ett litet hus och bara ett barnrum. I julas blev barnen för överväldigade och orkade inte ens öppna allt - fär många presenter uppskattas inte i den här åldern varken av barn eller förälder.
 
Det svåra är att hålla sig till 1 present per person, vilket vi kommer få påminna familjen om! Samt att vissa saker i så fall behövs köpas till båda tjejerna. Saga är ju för liten för att förstå att det inte är hennes födelsedag, och hon blir jättearg om de inte har likadana saker, så i vissa fall är "tröstpresent" eller "syskon-present" nödvändig. På barnkalaset kommer vi önska oss böcker, såpbubblor och målarprylar till Livia. Målarböcker, klistermärken eller pennor är alltid populärt! Billiga grejer som används och älskas. Vill man lägga ihop så uppskattas verkligen aktiviteter, presentkort på upplevelser så som dans, djurpark, Kneippbyn, lekland osv. Pappan i familjen vill helst att det enbart blir sådana presenter, men är man 4 år vill man hemskt gärna har något att öppna också. Till jul kan hon önska sig vanliga kläder, men det är fullt i garderoben i 104 så det får bli när hon behöver 110. 
 
Jag har gjort en lista på saker Livia uttryckt att hon vill ha. Men det viktigaste för henne är att de är inslagna i rosa eller lila papper... det är det hon alltid svarar när vi frågar vad hon önskar sig i födelsedagspresent! "Rosa och lila paket!". Här kommer i alla fall Livias önskelista inför sin fyraårsdag!
 
 

1. Pärlor! Helst så miljövänligt som möjligt och gärna för lite finare smycken. Man kan köpa halsband på loppisar och klippa av, till exempel, eller köpa pärlor i trä istället för plast. Det finns också i återvunnen plast eller g. Hon gillar pärlor, och rosa. Det ska gärna glittra. Hon sitter gärna och länge och pysslar med armband och halsband.

2. Duplo! Livia älskar att bygga hus och då är det mest klossar hon önskar sig. Men hon uttrycker också att hon önskar sig Paw Patrol, Frozen och Dinosaurier

3. Paw Patrol säljer leksaker med de olika valparnas bilar. Livia önskar sig dem, mest gillar hon Marshall (brandbilen), Chase (polisen) och Sky (tiken). Får hon dock en så behöver syrran få en annan, annars kommer det bli extrema slagsmål. 

4. En armbandsklocka som är rosa. Det pratar Livia mycket om att hon vill ha. Hon tycker att klockan är jätteintressant och vet vad klockan är när hon är nio och åtta. När Saga fyllde år fick hon en rosa väggklocka till deras rum. Den underlättar jättemycket! Men nu vill hon ha en man har på armen. Det har ju pappa. Men när det gäller barn är det nog bäst att den är vattentät. Man vet ju aldrig vad barn hittar på! Saga är för liten för klockor.

5. Nattlinnen. Livia vill ha rosa och Saga blå, men annars vill de ha likadana. Livia har 104 och Saga 92 i storlek. Ojojoj vilka bråk det har varit här hemma över vissa saker senaste tiden! Vi har tack och lov varsitt nattlinne med Frozen-motiv, av en slump är det mindre blått och det större rosa, så den kampen slapp vi. Oftast vill våra barn sova "nakenfis" men ibland vill de ha nattlinne (nattklänning, som Livia säger) och då är det bara att gilla läget. Pyjamas vill de inte ha, och inte jag heller. Deras käre far ser inte skillnad på en tvådelad pyjamas och vanliga kläder och har vid flertal tillfällen klätt på Livia den enda pyjamasen hon haft till förskolan. jag skickade den till loppis för ett tag sedan för att slippa debatten. Så tvådelad pyjamas, nej tack! 

6. Utklädningskläder! Det tycker Livia är roligt! Tjejerna har min gamla svanlåda på sitt rum med lite utklädningskläder i och det tycker dem är superkul att ta på sig! Livia klär även ut lillasyster. Så får Livia ett set utklädningskläder så bör Saga få en enklare sak, en mask eller cape eller så. 

7. Smycken, mest örhängen man klickar fast, eller halsband och armband. Det finns så mycket skit (ursäkta språket) att köpa till barn i plast, men jag hoppas att våra familjer kan försöka undvika eller minimera plasten så mycket som möjligt. De håller inte många minuter så det är bara slöseri med pengar och barnen bara ledsna. Bättre med små hängen i metall eller pärlor i trä. Magnetlås är fantastiska. Jag har köpt hem extra för att kunna byta ut låsen, så kan barnen inte fastna samt att de lättare får på och av sig smyckena själva.