När man skolas in på en ny förskola

 
Idag var ingen vanlig dag, för idag var det dags för inskolning på en ny förskola för Livia och Saga! Vi har inte varit nöjda med hur Saga hade det på den förra, så tillslut tröttnade jag och satte ner foten. Hon vågade inte prata, vågade inte kommunicera med de ständigt nya vikarierna och båda barnen uttryckte att det inte ville vara där, de som älskat det i början. Adam höll med mig och förstod, så vi ställde oss i kö och fick plats på en förskola 7km bort fast åt andra hållet, ut på landet.
 
Det här kommer innebära stora förändringar för vår familj! Adam kommer att ta alla lämningar och i stort sett alla hämtningar också. Det kommer att göra vardagen som nyblivna trebarnsföräldrar enklare! Jag slipper  alla fall en färd och vi kommer spara enormt med pengar i veckan med att slippa åka in till stan i onödan. Mer planering med inköpen, mer lugn i vardagen. 
 
 
Idag var första dagen och barnen ville inte gå hem, så de längtar tills imorgon. Små barngrupper, underbara pedagoger, lantligt med får i hagarna omkring och även i en av lekplatserna, åldersanpassade avdelningar så att Livia får pyssla och skapa mer och bägge två blir mer utmanade i lekarna. Nu har de tid att landa på nya förskolan tills lillasyskonet kommer i maj!