När man varit hos MVC

Vecka 28. Idag var jag hos MVC - eller det heter ju inte så längre. Barnmorskemottagning kallas det visst numera. Jag antar att det är ett sätt att vara inkluderande, men det är ju rätt konstigt att kalla det så. De tar väl inte emot barnmorskor? Havandemottagning vore väl rimligare i så fall? Skit samma. Det viktigaste är ju att alla känner sig välkomna. 
 
De har slarvat bort mina blodprover, så jag kommer få åka tillbaka och ta nya på måndag. Jag är nämligen det som kallar RH-negativ, vilket är en blodgrupp som gör att jag är känslig mot andra blodgrupper. Jag kan ge till typ alla, men inte få. Så om barnet har en positiv blodgrupp måste jag ta sprutor för att minska risken att drabbas av immunisering. Livia är positiv och Saga negativ, men bägge gångerna fick jag svar på det tidigt i graviditeten. Den här gången har labbet verkat glömma att kolla, trots att min BM varit på dem. Det börjar bli bråttom nu - barnet skulle ju kunna komma när som helst egentligen. Även om det bästa är om det stannar kvar därinne i tio veckor till.
 
Så jag inleder helgen med att se fram emot ett nytt blodprov på måndag. Men främst tar jag med mig att Akrobaten mår bra därinne. Det är en helvild unge än så länge och jag kan inte sitta eller stå bekvämt redan nu, så en liten del av mig hoppas på att den inte stannar de 12 veckor som den bör. 10 veckor till vore helt perfekt. Så att jag kan sitta igen utan att bli sparkad blå på insidan av mitt lilla troll. Vad jag längtar efter dig, min lilla akrobat! Din storasyster tyckte du skulle komma redan idag, men det ber jag bestämt dig att inte göra. Men vi längtar allihop. 
 
Önskar er en fin helg!