När man betalat av dörrarna

Äntligen! Jag är så stolt över oss. Vi verkar ha en helt otrolig förmåga att trolla fram pengar ur absolut ingenting för att få den här renoveringen att gå runt. I december stod det klart att vi skulle betala av 57K på tre månader, vilket var lite mindre tid än det vi fått till oss. Men skam den som ger sig! I måndags skickades sista betalningen och nu är dörrarna 100% våra. Egentligen var planen att måla dem under julhelgen och sätta in dem i slutet av januari, men så fort gick det inte. Vi har t ex inte haft råd med färg eller handtag. Men nu är färgen inköpt. Nästa månad hoppas jag få råd med handtagen, och månaden därpå har vi förhoppningsvis råd att sätta in dörrarna.
 
På tal om dörrar håller Sagas avdelning på med boken "Knacka på" och vi hade i hemläxa att ta bild på vår ytterdörr. Det var blandade känslor jag knäppte och skickade förskolan bilden på den dörr som vi har nu, där vinden blåser rakt igenom och man ser bokstavligt talat ut på fler ställen än genom rutan när man står inomhus. Det ska bli så skönt att byta den i sommar, för tills dess har vi tid att måla och råd att sätta in den.
 
Bilden på grinden? Någons halvruttna gamla grind som jag fick syn på när jag körde förbi, men jag blev så inspirerad. Jag tyckte den var fin. Jag funderar på om vi ska bygga en sådan och ha bakom huset i sommar, för att hindra barn (och hundar) att springa runt huset och ut mot vägen. Vad tror ni?
Annars då? Jo, två veckors vabb är snart avklarade. Jag och tjejerna har varit småförkylda. Väldigt lindriga symtom för det mesta, men det blev typ 7 dygn utan sömn för mig när tjejerna hostade på nätterna. Jag sover dåligt när de hostar, och vid tre tillfällen hostade någon av dem så mycket att de kräktes. Whooohoooo... en sådan sak man inte kände till innan man fick barn. Men på dagtid har de varit pigga och glada. På två veckor har de totalt haft 4 dagar med feber. Saga var trött under sina feberdagar och somnade på alla möjliga ställen. Köksgolvet, i mitt knä på golvet, mattan i vardagsrummet, bänken i utbyggnaden, soffan. Men annars har hon varit sjövild! Vi har bollat barnen mellan oss eftersom jag suttit med hemtenta och B-uppsats och Adam planerat och spelat in materialet till sin första kurs. Av alla veckor de valde att bli sjuka tog de veckorna vi hade mest att göra. De är riktigt bra på timing, våra barn! Men allt löser sig. Jag skrev min tenta på rekordtid, hoppas bara magkänslan stämmer och att det blev rätt. B-uppsatsen får jag skala ner och en del av det jag tänkt göra får bli en C-uppsats nästa vår istället.
Saga klädde sig själv och kom ner efter badet en av vabb-dagarna. Riktigt härlig kombo. Den hade jag själv inte tänkt på! Men idag är bägge tillbaka på förskolan och jag skulle sitta och skriva, en mina glasögon gick sönder. Mamma är här den här veckan och är inne i stan just nu och lagar dem åt mig. Jag behöver uppenbarligen ett optikerbesök i vår någon gång. Mina linser fungerar toppen på +4 meters håll, men allt närmare 2 meter är hur suddigt som helst. Så jag gav upp läsningen a mina böcker och skrivandet en stund och har istället legat på soffan och lyssnat på en podd framför elden. Jag har förkylningssymtom kvar, så det var nog rätt bra att tvingas vila lite.
 
Men jag avskyr att vara still och är så uttråkad nu! Därav bloggandet, som jag hoppas blir någorlunda rättstavat. Och jag har hängt tvätt efter nattens olycka. Vad jag längtar efter att dessa olyckor blir ett minne blott! De sker mer och mer sällan nu, kanske 3-4 gånger i månaden för Livia och 1 gång i månaden för Saga. Men vad det är skönt med pottränade barn! Det kommer bli så konstigt med ett blöjbarn i huset igen. Börja om på nytt med allt, det blir nog en smärre chock. Samtidigt som jag längtar så intensivt efter babygod, silkeslent babyhuvud, pyttesmå fötter och gurglande skratt. Varje tid har sina fördelar och nackdelar. Jag är så glad över att få uppleva dem!