När man har en idé till utbyggnaden

 
I december vard et helt underbart i utbyggnaden, med fönsterlampor hängandes. Man kan nämligen tända och släcka alla samtidigt med en knapp. Så smidigt och så mysigt! Det var också så härligt att inte behöva ha taklampan igång men få ett mjukt ljus från sidorna. Så sedan adventsstjärnorna plockades ner har jag funderat på vad vi ska ha för fönsterlampor. Det verkar omodernt med fönsterlampor, för det finns typ inte i några av de vanliga varuhusen: Jysk, IKEA, RUSTA osv. I specialiserade lampbutiker så jo, men vi har inte råd att lägga 1500-2000kr/lampa just nu. Särskilt inte när vi behöver ha typ 3-7st. 
 
Men nu har jag kommit på hur jag vill ha det! Vi ska ha tantlampor. Sådana små kristallampor som alla tanter hade i fönstret på 90-talet och som inte en människa med stil har längre. Jag kommer ihåg hur fint jag tyckte det var då och hur ute det har varit sedan dess. Men jag tror att det kommer att bli bra! Jag letar efter små lampor i mässing, så de går i ton med takkronan. Jag letar efter lampor med långa prismor, och de ska vara i glas eller kristall och inte i plast. 
 
Jag tror nämligen att svarta eller färgglada lampor skulle dominera för mycket. Men jag tror att glas/prismor skulle göra vackra mönster både på morgonen och kvällen samtidigt som det neutrala glaset kommer smälta in i det vita omkring. Vi får se hur det blir. Men just nu letar jag i alla fall passande lampor på tradera. Jag vill ha några likadana och några i andra modeller, så det blir variation. Det här kan antingen bli hur bra som helst eller en total flopp... önska oss lycka till!