När man har influensa och barnkalasfeber

Årets sämsta vecka för mig. Efter att ha vabbat Saga och Livia i omgångar är jag nu helt däckad i vad jag gissar är influensa. Bihålorna gör så ont, och jag, som aldrig har feber, har haft 1-2 grader och frossa. Det är ny kurs, jag har hur mycket som helst att läsa, jag ska studera lagstiftning och jag hade en bild jag skulle leverera till kund. Men jag bara sover. De få timmarna jag är vaken har jag dessutom barnen, för Adam håller i en kurs just nu. Sitt livs första, så det är extra mycket! Varför ska allting alltid hända samtidigt? Dessutom hade vi opponering förra veckan så slutfixet på min B-uppsats ska göras och jag har till den 7:e på mig.

 
Något roligt att se fram emot och planera är i alla fall Livias födelsedag! Adam har såklart inte alls varit involverad, fastän han var så taggad på det efter Sagas födelsedag, så allt har fallit på mig igen. Då klagade han på att jag inte involverade honom och att "Livias förra födelsedag var så rosa". Det fick mig att skratta - hennes treårsdag ordnades av hans mamma, och hon älskar rosa. Den här gången vill hon ha ännu mer rosa, det viktigaste i presentväg hon ville ha var rosa och lila inslagspapper...
 
Förhoppningsvis har jag lyckats stävja dubbletter av presenter, bjudit rätt personer och rätt antal och fått ut inbjudningarna i tid. Jag tycker att det är roligt att planera kalas och jag vill att det bli som Livia vill ha det, inte vad jag själv har för preferenser. Vill hon ha ett rosa kalas, då får hon väl del. Hon önskar sig Paw Patrol-tema med Sky, en enhörnings-tårta och massa rosa ballonger. Adam får säga vad han vill, har han inte tid att hjälpa till att planera har han ingen rätt att komma i efterhand med åsikter, så det så!
 
 
När Livia föddes snöade det. På hennes ettårsdag var det typ 15 grader och strålande solsken, så man vet aldrig hur vädret blir. Vi hoppas på att vi kan vara mycket i trädgården, och ha barn med föräldrar här till ca 15 innan de är trötta och beger sig hemåt. Då hoppas jag att vi kan fira lite lugnare med familjen. Det blir första gången vi bjuder in till ett mer organiserat barnkalas, så tankarna är igång. Vi är ju vana vid att bjuda många människor på fika och lek, så hur annorlunda kan det egentligen vara? I år är ju deras föräldrar med vilket borde underlätta.
 
Jag försöker fundera på saker jag kan ha glömt, men just nu fungerar inte huvudet. Barnen kommer hem igen om två timmar. Det är nog dags att sova lite till. Så kanske jag orkar gå upp till min föreläsning i morgon. Nackdelen med att pandemin är över är att ingenting längre sänds via Zoom, så man missar jättemycket när man är sjuk. Tänk, att pandemin ändå kom med vissa fördelar.
 
 
Inbjudan som jag skickat digitalt till 3 föräldrar, postat till 1 person och lagt i övrigas brevlådor. Sista kortet ligger dock kvar här på bänken, så 1 är fortfarande inte levererad. Det ska bli spännande att se hur många som kommer. Jag räknar med några bortfall i förkylningar eller att man är bortrest under påskhelgen. Men Livia hoppas på att alla hennes kompisar kommer. Hon är extremt taggad på kalas! Hon vill redan veta vilka som kommer men jag försöker förklara att det vet vi inte förrän kanske till och med samma dag: kompisarna kan ju bli sjuka. Hon är lite blyg i början, men sedan är hon så extremt social och framåt, vårt lilla rosa troll!