När man är klar med alla julklappar

Äntligen klar! Beställningarna är gjorda, i alla fall. Allt är inte hemma och inslaget, inte på långa vägar. Jag tänker inte säga vad de vuxna ska få, men barnen är ju inte på nätet längre. "Tomten" kommer med varsin liten skattkista full med chokladmynt. Det önskar sig bägge tjejerna. William är för liten. I julstrumpan kommer det att ligga varsin fin penna med "diamant" på. Kanske någonting mer, vi får se. Jag har köpt fina julkläder till dem, röka klänningar med glittrande stjärnor på och en rutig mjuk skjorta till lillkillen. Vi tog julbilder i kläderna häromdagen.
 
 
Under granen kommer det ligga fyra böcker till Livia i ett paket, om Musse och Helium. Jag köpte fem stycken i ett paket på Tradera, i superskick. Fyra får hon som sagt, den femte får hon som "tröstpresent" när Saga fyller år. Nästa år tror jag hon är för stor för "tröstpresenter". Saga kommer få Rubble från Paw Patrol, hon är helt ointresserad av Musse och Helium (de är ju från 6 år så inte så konstigt kanske) men äska duplo.
 
Sedan ville Adam hemskt gärna bygga "rutchkanor" med duplo med tjejerna och hittade något kul som han propsade på att vi skulle köpa, så den får alla barnen tillsammans att dela på. William får ingenting själv frå oss eller tomten, men vi tänker att den här kommer han vara del av. På jul är han bara 8 månader och kommer mest vilja äta pappret och dra i snörena ändå. Men duplot kommer han ha stor glädje av redan dag 1, han älsar att sitta och riva medan tjejerna bygger. De brukar bygga särskilda hus åt honom som han kan riva, så får deras "fina" byggen vara ifred.
 
 
 
 
 
I födelsedagspresent får Saga några bitar briobana (som blev över från förra året eftersom hon blev för överväldigad av alla paket) och en tunnel. Livia får som sagt sista delen i Musse & Helium, första serien. Även briodelarna är från Tradera. Det känns skönt att köpa så mycket begagnat som möjligt. Tyvärr är Paw patrol-duplo alltför ovanligt för att hitta begagnat. Men de är helt tokiga i det de fick förra julen och på Livias födelsedag, så det är värt att köpa det nytt. 
 
Tågbana BRIO startset 26 delar - Estell
Nu ska vi bara försöka koordinera vad släkten köper också, så att alla inte köper samma. Eller för mycket... vi har ju inte byggt ut övervåningen ännu, så jag hoppas de kan hålla sig till en födelsedagspresent och en julklapp var. 
 
Oj vad jag längtar till jul nu!