När plattformen inte fungerar längre

Livet med tre barn, företag och studier, hundar och häst går i 220km/h. Men jag saknar ändå att blogga: att sitta ner och reflektera på morgonen  med kaffekoppen i handen. Att sedan kunna skrolla tillbaka i tiden och se vad som hänt under veckorna, månaderna och åren. Nu börjar tiden hinna i fatt och jag börjar hitta luckor för att blogga, men nu fungerar plattformen så fruktansvärt dåligt att jag inte orkar. När man måste skriva om inläggen för att det gång på gång kraschar försvinner orken och lusten. Det tar ca 3 minuter för portalen att ladda när jag sa logga in. Följande händer 9/10 gånger när jag klickar på "publicera":
 
 
Jag står just nu inför att byta plattform eller att sluta blogga helt. Att byta plattform är dock någonting jag inte har tid med. Det tar ett tag att sätta upp och sätta sig in i allt på nytt. Jag har sparat ner en fil med alla inlägg, så har jag i alla fall texterna kvar. Bilderna kan jag inte spara, men de ligger ju på olika hårddiskar. 
 
Det fanns en tid då jag själv läste 10-tals bloggar, men numera läser jag ingen. Kanske är bloggandets storhetstid helt över nu, det var länge sedan bloggare var influencers och förändrade världen. Numera är det TikTok som håller på att ta över efter Instagram, som börjar dö ut mer och mer, och står inför ett stort skifte nu när de börjar ta betalt för att få det annonsfritt (men framförallt sedan AI börjar radera ens kommentarer, spammar en med annonser på saker man inte är intresserad och inte längre visar de man följer i flödet). Internet har förändrats. Det är 12 år sedan jag började blogga, 11 år sedan jag började på den här bloggen. Världen förändras och jag har förändrats.
 
Men även om jag slutat läsa bloggar, så älskar jag att blogga. Jag vill inte stänga ner, jag vill inte ta bort denna historik av livshändelser. Nu mer än någonsin känner jag att det är roligt att skriva och ta bilder, dokumentera vardagen. Livet har aldrig varit så roligt, innehållsrikt eller vackert som det är nu. Hårddisken svämmar över med bilder och hjärtat av ord. Men blogg.se bara kraschar och laddar och kraschar igen. Kanske lämnar jag plattformen nu efter 11 år? Vi får se vad tiden och orken tillåter.