När man drömmer!

 
Så här ser huset ut idag.
 
Om ca 2 år hoppas vi ha råd att bygga ett torn på balkongen på baksidan och göra ett sovrum till oss. I tornets tak blir ett pysselrum. Men när vi ändå håller på, vet ni? Skulle man inte kunna...? När jag tog bort trallen på främre balkongen insåg jag att taket på framsidan kommer att behöva bytas. Och när man ändå gör det...
 
Jag ställde mig framför huset och funderade. Adam ställde sig bredvid mig. Sedan tog diskussionen fart! 
 
 
Så här hade vi tänkt bygga.
 
Men när jag funderade kom jag som sagt på lite olika idéer, som kostar mer men jag tror att man får igen det i komfort, kanske inte vid en försäljning dock. Fast med det extra badrum vi planerar, så vem vet? Huset går från 1 badrum och 2 sovrum till 2 badrum och 3-4 sovrum.
 
 
Förslag 1 - Tornet, och en större hall. Återanvända fönstret som sitter där ytterdörren skulle hamna.
 
Om man bygger ut på framsidan kan man få en större hall med mer förvaring. Det vore underbart, vår hall är ju pytteliten. Man skulle kunna få ett mindre rum på sidan i hallen där förvaring skulle kunan byggas. På taket skulle balkongen ovan bli större men det skulle mest vara estetiskt - vi använder ju inte den balkongen. Men huset skulle få ett lyft när ytterdörren kommer fram på huset. Huset skulel också se mer balanserat ut. Det skulle inte kosta så himla mycket, men göra huset mycket enklare att bo i.
 
 
Förslag 2 - bygg ut övervåningen och ändra taket på "kupan". Större fönster på nya rummet vid hallen, så det blir lite punchveranda över det, perfekt att förvara växterna på vintern.
 
Helt klart ett dyrare allternativ, men det skulle höja husets värde otroligt, ge oss ett ganska stort sovrum till på övervåningen, gästrum eller ett hemmakontor. Vi skulle kunna återanvända fönstret från nedervåningen samt återanvända det vi plockade ut när vi byggde om köket. I den större hallen skulle vi kunna sätta in stora fönster för att göra bra vinterförvaring för växterna. Det skulle kunna bli två balkonger på sidorna, mest för estetikens skull. Vi skulle nog aldrig använda dem.
 
 
Förslag 3 - Glastak
 
Hallen där nere får ett glastak och rummet blir nästan som ett växthus. Helt klart dyrare, men väldigt roligt!
 
Vilket förslag tycker du bäst om?
 
#1 - - Dan Brickman:

Förslag 2 eller 3 såklart :)

#2 - - Inger:

Absolut 2:an. Det är på nåt vis mer "balans" på huset och för inte tala om hur fint det ser ut.