När man längtar efter jul!

För en gångs skull längtar jag efter julklappar. Det är första året sedan jag var barn som jag faktiskt vill få paket. För det finns så mycket jag önskar mig just nu men inte utrymme att köpa allt själv. 
 
 
1. Målarverktyg före dekormålning. Vi fick testa lite olika i skolan förra hösten och jag försökte köpa det i somras via Fruugo, men seriöst? Produkten kom aldrig fram och det gick inte att få tag på kundservice.  
2. Ljusplatta för att rita och rita av. Antingen en på batteri som man kan ha var som helst, eller en med sladd. Jag har funderat på att bygga ett i flera år, men tiden finns inte och de faller i pris för varje år, så numera skulle det kosta mer att köpa delarna än att köpa en färdig.
3. Utstickare i olika varianter för framtida bakverk! Mitt intresse för att baka har inte försvunnit. Jag bakar nästan varje kväll, prövar tekniker och recept. Det behövs särskilt nu när jag ammar för jag rasar i vikt för tillfället och behöver extra kalorier...🙈  
4. På samma tema: decilitermått i metall, för alla 1dl-mått är alltid borta här hemma. Jag bakar med dem och Adam lagar avancerad mat, så decilitermått i metall går år som smör i solsken.
5. Smartklocka. Jag vill så himla gärna ha en stegräknare. Jag har aldrig telefonen i fickan och batterierna i mina vanliga klockor lägger av hela tiden. Jag föredrar armbandsur före telefon. Jag är generellt väldigt nedkopplad och tycker telefonen mest är ett störmoment i min vardag. Jag tycker de digitala klockorna är ganska fula dock, så helt vill jag ju ha något som ser ut som en vanlig klocka ändå... eller klassisk, kanske? För digitala är nog vanligare idag. 🙈
6. Något annat jag börjat med är att göra egen choklad. Dock har Akira tuggat sönder mina silikonformar så jag skulle behöva fler/nya. Utseende spelar ingen roll, bara de är små och för praliner. Mitt intresse kom sig efter att ha tittat igenom alla bakprogram på Netflix. 
Jag hittade dessutom ett monopol med julutgåva, det vore så kul att spela med barnen runt jul!
 
 
7. Oj vad jag önskar mig bakgrejer... mest av allt önskar jag mig två bakplåtar till, minst!  
8. Provstickor. Våra är spårlöst försvunna. 
9. Böcker om tårtor, olika fyllningar och smaker. Men också inspiration och teknike ti, Livia älskar att bläddra i mina bokböcker och berättar vad hon vill ha när hon fyller år, även när det är 10 månader kvar dit.
10. Reflexrock eller längre jacka i storlek M. Gärna lite fodrad. Jag har e regnjacka i reflex men den är för tight för att ha något varmt under.
11. Varma vantar som är fukttåliga att ha i stallet och arbetshanskar för bygg- och trädgårdsarbete!
 
 
12. Ett GOSA-band, eller någon liknande typ av hörlurar man kan ligga ner och använda. Perfekt när man ammar eller nattar barnen!
13. Jag älskar de illustrerade utgåvorna av Harry Potter, och önskar mig nästa: Fenixorden. Jag undrar när det är lämpligt att börja läsa dem för Livia och Saga... inte än på några år, skulle jag tro.
14. Skugga av Svek del 1, inbunden bok av Diana Gabaldon. Jag har bara 2:an. 
15. Nu är ju häst struket från önskelistan, men den största köksassistenten från KitchenAid står där istället. Typ lika dyrt, men lika full av hästkrafter! Den lär jag kanske få först när det plötsligt händer att Trissen ger utdelning eller hästarna pappa ibland spelar på får för sig att springa rätt. Men drömma måste man ju få göra, eller hur?
16. Badbomber! Och badsalt. Oj vad underbart det är! Jag och tjejerna brukar bada tillsammans och då får dem välja vilken badbomb vi ska ha, eller om de vill ha bubblor. Så det gåt ju åt några i veckan!
17. Stearinljus, med och utan doft. Det är livsglitter, det!
 
Vad önskar du dig i julklapp?